«Άλωσε» το «Παλάου Μπλαουγκράνα» ο Ολυμπιακός

INTIME SPORTS/ © Intime p.a.
Παίζοντας μπάσκετ για σεμινάριο στο μεγαλύτερο μέρος του ματς ο Ολυμπιακός πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη του έως τώρα στην Euroleague με 96-88 επί της Μπαρτσελόνα στο «Παλαού Μπλαουγκράνα» σε εξ αναβολής αναμέτρηση της regular season.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν μπροστά στο σκορ στο μεγαλύτερο μέρος του ματς και παρότι η Μπαρτσα ισοφάρισε 77-77 στην τελευταία περίοδο, δεν έχασαν την ψυχραιμία τους κι έφτασαν στην τεράστια νίκη που τους δίνει κάθε δικαίωμα να πιστεύουν στην πρόκρισή τους στα play offs.

Στο 9-3 πλέον η Μπαρτσελόνα, την οποία έπιασε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην κορυφή, ενώ ο Ολυμπιακός βελτίωσε το ρεκόρ του σε 6-5.

Από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό ο Ολυμπιακός έκανε ό,τι ακριβώς έπρεπε στο παρκέ. Η Μπαρτσελόνα μπήκε αρκετά... υπεροπτικά στο ματς, οι Πειραιώτες το εκμεταλλεύτηκαν και βλέποντας ότι δεν είχαν να φοβηθούν τίποτα χτύπσαν στις αδυναμίες του αντιπάλου τους και έφυγαν θριαμβευτές από την Βαρκελώνη.

Πριν το ματς και με βάση την εικόνα των δύο ομάδων έως τώρα ελάχιστοι ήταν εκείνοι που θα έδιναν... τύχη στους «ερυθρόλευκους» για να νικήσουν τους Καταλανούς και, μάλιστα, μέσα στο σπίτι τους. Σίγουρα ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι παίκτες του όσο περνούσε η ώρα κι έβλεπαν πώς πήγαινε το ματς ήταν αυτοί που το πίστεψαν και δικαιώθηκαν στο φινάλε.

Για να συμβεί αυτό χρειάστηκε η σπουδαία εμφάνιση του Κώστα Σλούκα (15 πόντοι, 10 ασίστ) και ο... σούπερ Χασάν Μάρτιν (17 πόντοι, 8 ριμπάουντ). Καθοριστική εξίσου ήταν και η συμβολή των Σακίελ ΜακΚίσικ (16 πόντοι, 4 ασίστ) και Κώστα Παπανικολάου (11 πόντοι, 3/3 τρίποντα).

Αντίθετα, η Μπαρτσελόνα παρουσιάστηκε νωθρή και ράθυμη σε μεγάλο διάστημα του αγώνα και στο τέλος το πλήρωσε. Οι Νίκολα Μίροτιτς (16 πόντοι), Μπράντον Ντέιβις (15 πόντοι, 6 ριμπάουντ) πάλεψαν σχεδόν μόνοι τους, ενώ ο Νικ Καλάθης ξύπνησε αργά (9 πόντοι, 3 ριμπάουντ).

Ο Ολυμπιακός έχει να δώσει και δεύτερο ματς μέσα στην εβδομάδα και αυτό εκτός έδρας, με τον Ερυθρό Αστέρα το βράδυ της Πέμπτης.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια