Hyperloop: Πρώτη δοκιμή ταξιδιού με επιβάτες για το φουτουριστικό σύστημα μεταφορών, από τη Virgin Hyperloop


Την πρώτη του διαδρομή με επιβάτες πραγματοποίησε η Virgin Hyperloop του Ρίτσαρντ Μπράνσον, με το φουτουριστικό σύστημα μεταφοράς υψηλών ταχυτήτων με κάψουλες (pods) που αιωρούνται, όπως ανακοινώθηκε την Κυριακή. Όπως σημειώνει το Reuters, πρόκειται για μια κομβικής σημασίας δοκιμή για μια τεχνολογία η οποία ελπίζει να φέρει επανάσταση στη μεταφορά ανθρώπων και φορτίων.

Ο Τζος Γκίγκελ, Chief Technology Officer της εταιρείας, και η Σάρα Λούσιαν, director of Passenger Experience, έφτασαν σε ταχύτητες μέχρι 172 χλμ/ ώρα στον χώρο δοκιμών DevLoop της εταιρείας, στο Λας Βέγκας της Νεβάδα.

Η Hyperloop οραματίζεται κάψουλες με επιβάτες και φορτία να κινούνται ταχύτατα μέσα σε σήραγγες κενού σε ταχύτητες 966 χλμ/ ώρα ή και ταχύτερα.

Με ένα τέτοιο σύστημα, που αιωρείται μαγνητικά για να ταξιδεύει σχεδόν αθόρυβα, ένα ταξίδι μεταξύ Νέας Υόρκης και Ουάσινγκτον θα κρατούσε περίπου 30 λεπτά. Η εταιρεία έχει κάνει πάνω από 400 δοκιμές χωρίς επιβάτες στον χώρο στη Νεβάδα.

Η δοκιμή αυτή έγινε έναν μήνα αφού το Reuters ανέφερε πως η Virgin Hyperloop είχε επιλέξει τη Δυτική Βιρτζίνια για να δημιουργήσει ένα 500 εκατ δολαρίων κέντρο πιστοποίησης και πίστα δοκιμών για να δοκιμαστεί η τεχνολογία της. Η εταιρεία επιδιώκει πιστοποίηση ως το 2025 και εμπορικού χαρακτήρα δραστηριότητες ως το 2030.

Όπως αναφέρει το BBC, οι δύο επιβάτες διέσχισαν απόσταση 500 μέτρων σε 15 δευτερόλεπτα- μια ταχύτητα που, αν και σίγουρα υψηλή, αποτελεί μόνο κλάσμα των επιδιωκόμενων ταχυτήτων.

Η Virgin Hyperloop δεν είναι η μόνη εταιρεία που δουλεύει πάνω στο συγκεκριμένο concept (το οποίο είχε παρουσιάσει ο ιδρυτής της Tesla, Έλον Μασκ), μα είναι η πρώτη που το δοκιμάζει με επιβάτες.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια