H Microsoft ετοιμάζεται για την παρουσίαση της υπηρεσίας Cloud PC


Μέσα από την υπηρεσία αυτή, η Microsoft υπόσχεται υπολογιστικές λειτουργίες μέσα από μία εφαρμογή που θα έχει κανείς στο κινητό του και όχι μόνο.

Με τις ευλογίες του Windows Virtual Desktop, καθώς και την υπηρεσία Azure, θα προσφέρεται η δυνατότητα που είναι μέχρι σήμερα γνωστή ως Cloud PC, χωρίς να μπορεί κανείς να πει με βεβαιότητα εάν αυτό θα είναι το όνομα που θα επιλέξει να χρησιμοποιήσει τελικά η Microsoft.

H υπηρεσία αυτή εκτιμάται ότι θα είναι διαθέσιμη με μηνιαία πληρωμή, με έναν τρόπο όμοιο με αυτό που έχουν συνηθίσει οι χρήστες της υπηρεσίας Microsoft Office 365, ενώ εκτιμάται ότι θα υπάρχουν και συνδυαστικά πακέτα υπηρεσιών. Σε αυτή τη χρονική στιγμή, πάντως, η Microsoft δεν έχει επιβεβαιώσει επισήμως όλες τις δημοσιευμένες φήμες για το επερχόμενο λανσάρισμα αυτής της υπηρεσίας, αλλά οι περισσότερες διαδικτυακές πηγές συμφωνούν ως προς το ότι είναι δεδομένη η παρουσίαση του Cloud PC και μάλιστα σύντομα.

Θα υπάρχουν τρία διαφορετικά επίπεδα συνδρομής, το Medium που θα προσφέρει τη χρήση δύο virtual PC με μνήμη RAM 4 GB και αποθηκευτικό χώρο SSD στα 96 GB. Το πακέτο Heavy ανταποκρίνεται σε δύο virtual PC με μνήμη RAM 8 GB και SSD 96 GB, ενώ το πακέτο Advanced θα προσφέρει τρία virtual PC με μνήμη RAM 8 GB και 40 GB σε αποθηκευτικό χώρο για το καθένα.

Για να μπορεί ένας συνδρομητής της υπηρεσίας να εκμεταλλευτεί το διαδικτυακό PC του, αρκεί να εγκαταστήσει την εφαρμογή Microsoft Remote Desktop σε μία συσκευή με λειτουργικό σύστημα Windows, macOS, iOS ή Android και από εκεί να μπει στον υπολογιστή του, όπως ακριβώς θα το έκανε με απομακρυσμένο τρόπο και έναν φυσικό υπολογιστή.

Εννοείται ότι η επιλογή αυτή θα είναι ενσωματωμένη στο Microsoft Account ενός χρήστη, ενώ οι περισσότερες πληροφορίες συγκλίνουν ως προς το ότι η εν λόγω υπηρεσία θα ξεκινήσει να διατίθεται στο κοινό αρχής γενομένης από την άνοιξη του 2021.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια