H πανδημία επαναφέρει τους desktop και laptop υπολογιστές


Μπορεί τα laptops να παραμένουν υψηλά σε πωλήσεις, αλλά οι ανάγκες της τηλεργασίας φαίνεται πως ανεβάζουν το ενδιαφέρον των καταναλωτών για τα desktops.

Σύμφωνα με τις περισσότερες έρευνες αγοράς, ο επιτραπέζιος υπολογιστής που θεωρούνταν ως ένα στοιχείο του παρελθόντος, φαίνεται να αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη αξία, καθώς αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του οικιακού εξοπλισμού γραφείου, κατά τη διάρκεια της καραντίνας λόγω COVID-19. Ένα άλλο στοιχείο που προκύπτει από τα δεδομένα της αγοράς -όπως τα παρουσιάζει το ZD Net- είναι ότι η ζήτηση για τα επιχειρηματικά laptops εμφανίζεται αυξημένη, πράγμα λογικό, αφού πολλές επιχειρήσεις επέλεξαν να προμηθεύσουν τους εργαζόμενους τους με τέτοιες συσκευές για να μπορούν να εργάζονται από το σπίτι.

Η IDC εντόπισε αύξηση της τάξης του 12.7% στις αποστολές υπολογιστών μέσα στο 2020, δείχνοντας ότι η χρονιά αυτή είναι πολύ καλή για τους κατασκευαστές επιτραπέζιων και φορητών υπολογιστών. Μάλιστα, τα οικονομικά δεδομένα της αγοράς σε παγκόσμιο επίπεδο δείχνουν ότι η τάση αυτή αναμένεται να διατηρηθεί και εντός του 2021. Τα συνεχιζόμενα lockdown, οι περιορισμοί στην κυκλοφορία και η συνταρακτικές αλλαγές που εμφανίζονται στην εργασιακή καθημερινότητα είναι μερικοί από τους παράγοντες που οδηγούν αυτή την ανάπτυξη.

Τα μέχρι στιγμής δεδομένα από το τέταρτο τρίμηνο του έτους δείχνουν ότι εδώ γίνεται λόγος για μία σταθερή τάση της παγκόσμιας αγοράς, ενώ κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα μπορούσε να συμβεί στο ενδεχόμενο ενός τρίτου κύματος της πανδημίας. Είναι, πάντως, σημαντικό να τονιστεί ότι πολλοί ειδικοί της αγοράς στέκονται στο γεγονός ότι το παραδοσιακό desktop PC επιστρέφει και παίρνει τη θέση του στο μοντέρνο οικιακό γραφείο, ή το σπίτι, όπως του αρμόζει.

Είναι, άλλωστε, κοινό μυστικό ότι ένας επιτραπέζιος υπολογιστής έχει το μεγάλο πλεονέκτημα της δυνατότητας αναβάθμισης με ευκολία και χαμηλό κόστος σε σχέση με τη σαφώς πιο δαπανηρή επιλογή της αγοράς νέου laptop, ειδικά εάν μιλούμε για έναν υπολογιστή ο οποίος προορίζεται προς χρήση στο σπίτι και όχι εν κινήσει.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια