Κράτος τρομοκράτης


Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος

«Εξήντα πλοία του τουρκικού στόλου βρίσκονται σε επαγρύπνηση, ενώ τα αεροσκάφη μας είναι στους αιθέρες» είπε ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας Ακάρ. Για να καταλήξει με διαδοχικές δηλώσεις στη γνωστή επωδό: ότι η μόνη λύση είναι να προσέλθει η… «κακομαθημένη» Ελλάδα σε διάλογο εφ’ όλης της ύλης: «Πρέπει όλα να επανεξεταστούν (…) Να έρθει η Ελλάδα να μιλήσουμε, να συναντηθούμε. Με εγωισμούς, κακομαθημένες συμπεριφορές και λέγοντας πως «θα γίνεται πάντα ό,τι λέω εγώ» δεν μπορείτε να το επιβάλλετε». Είπε ακόμα ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να επιτρέψει τετελεσμένα εις βάρος της, δείχνοντας τη Γαλλία: «Κάποιες χώρες χωρίς να βλέπουν την ισχύ και το μπόι τους προσπαθούν να παίξουν ρόλους στην Ανατολική Μεσόγειο. Ερχονται από χιλιάδες μίλια μακριά, αλλά σε κανέναν εδώ δεν μπορούν να βάλουν κανόνες. Δεν εγκαταλείπουμε ούτε παραχωρούμε τα δικαιώματά μας».

Η Τουρκία επιτίθεται σε όποιον δεν ανέχεται τον φασισμό της. Και επενδύει στην τρομοκρατία. Μετά τις επιθέσεις εναντίον των Αρμενίων στη Γαλλία ο Μακρόν αποφάσισε να διαλύσει την οργάνωση των Τούρκων «Γκρίζων Λύκων» στο γαλλικό έδαφος. Οργάνωση που υπάρχει με την αποδοχή και τη στήριξη της Τουρκίας. Παράλληλα, η ισλαμική τρομοκρατία, την οποία η Τουρκία ενισχύει ανοιχτά έμμεσα και κρυφά άμεσα, είχε χτυπήσει ξανά σε ευρωπαϊκό έδαφος: μετά τις φρικτές δολοφονίες αθώων ανθρώπων στη Γαλλία ήρθε η εξίσου ειδεχθής σφαγή στη Βιέννη την ώρα που σε όλα τα γαλλικά σχολεία τηρούσαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του δολοφονημένου καθηγητή Σαμουέλ Πατί. Μετά την ορθότατα σκληρή αντίδραση του γάλλου προέδρου σε αυτό το έγκλημα ήταν που ο Ερντογάν άρχισε τις πρωτοφανείς επιθέσεις.

Η Τουρκία είναι χώρα-τρομοκράτης με πλοία και αεροπλάνα. Και υπερασπίζεται δολοφόνους τρομοκράτες με όπλα και σπαθιά, όπως στο Παρίσι και τη Βιέννη. Χωρίς περιστροφές. Το δείχνουν οι πράξεις και τα λόγια της. Ο Ερντογάν το έχει πει ανοιχτά: «Οι Ευρωπαίοι δεν θα μπορούν να περπατήσουν ασφαλείς στους δρόμους τους». Απειλεί με όπλο την τρομοκρατία. Μάλιστα, όπως αποκάλυψαν πρόσφατα «ΤΑ ΝΕΑ», η Αίγυπτος ειδοποίησε σχετικά την Ελλάδα. Και επιτέλους το αντιλαμβάνονται όλοι. Ακόμα και εκείνοι που δεν θέλουν να το παραδεχθούν, όπως η Γερμανία. Που μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες είχε στριμώξει άγρια την Ελλάδα για διάλογο με την Αγκυρα. Αλλά που τώρα βλέπει ότι δεν μπορεί να έχει τέτοιες απαιτήσεις: οι Τούρκοι όχι μόνο δυναμίτισαν δύο φορές τις απόπειρες διαλόγου και εξέθεσαν το Βερολίνο αλλά, κυρίως, ξεκίνησαν τις άθλιες επιθέσεις εις βάρος της Γαλλίας και του Μακρόν, που οι Γερμανοί δεν μπορούν να αγνοούν. Αλλο Ελλάδα, άλλο Γαλλία, η οποία επιπλέον στέκεται σταθερά αποφασιστικά δίπλα στην Ελλάδα.

Στους τρομοκράτες δεν απαντά κανείς με διάλογο. Οποιασδήποτε μορφής. Πολύ περισσότερο για συρρίκνωση της εθνικής κυριαρχίας. Και τα 60 πλοία που κραδαίνει ο Ακάρ δεν αλλάζουν αυτή τη βασική συνθήκη. Ούτε φοβίζουν την Ελλάδα όπως θα ήθελε – άλλωστε, μετά τη μερική… αυτοκαταστροφή της τουρκικής φρεγάτας το καλοκαίρι στους ελιγμούς εναντίον της ελληνικής, μάλλον έχουν μείνει με 59. Τα 60 πλοία του Ακάρ, πρώτον, δεν είναι 60 αλλά πολύ λιγότερα. Δεύτερον, ο ελληνικός στόλος είναι απολύτως σε θέση να τα αντιμετωπίσει. Και δεν είναι μόνο αυτός. Ο αληθινός κίνδυνος για την Ελλάδα δεν προέρχεται από αυτά, αλλά από τον πολιτικό εκφοβισμό που επιχειρεί η Τουρκία όταν τα επικαλείται. Αν την κρίσιμη στιγμή οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις λάβουν την εντολή να κάνουν αυτό που οφείλουν και μπορούν, ο Ακάρ θα πρέπει μετά να ξαναμετρήσει τα πλοία του. Αν φυσικά βρίσκεται ακόμη στη θέση του.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια