Αλ Κάιντα: Σκοτώστε όποιον προσβάλει τον Προφήτη!


H Αλ Κάιντα χαρακτηρίζει ως "δικαίωμα" του κάθε Μουσουλμάνου να σκοτώνει όποιον "προσβάλλει τον προφήτη", ενώ απειλεί με εκδίκηση για τα σχόλια του κ. Μακρόν, τον οποίον χαρακτηρίζει «νέο και άπειρο, με λίγο μυαλό», που «επιμένει να προσβάλλει τον προφήτη» 

Η Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μαγκρέμπ κάλεσε τους υποστηρικτές της χθες Δευτέρα να σκοτώσου οποιονδήποτε προσβάλλει τον Προφήτη Μωάμεθ, ενώ απείλησε και τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν αναφορικά με τα σχόλιά του για το Ισλάμ.

Όπως μεταδίδει το AFP, η τζιχαντιστική οργάνωση σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως «το να σκοτώνετε οποιονδήποτε προσβάλλει τον προφήτη είναι το δικαίωμα καθενός Μουσουλμάνου».

Τον περασμένο μήνα ο Γάλλος πρόεδρος είχε υπερασπιστεί τη δημοσίευση των σκίτσων τον προφήτη Μωάμεθ στο πλαίσιο της ελευθερίας του λόγου, ενώ μετά τον αποκεφαλισμό του Γάλλου εκπαιδευτικού Σαμουέλ Πατί ξεκίνησε εκστρατεία κατά του Ισλαμικού εξτρεμισμού, προκαλώντας την οργή του Μουσουλμανικού κόσμου.

Ο κ. Μακρόν δεσμεύτηκε να υπερασπιστεί την ελευθερία του λόγου, όμως η οργή στον Μουσουλμανικό κόσμο εξαπλώνεται, με πολλούς να μποϊκοτάρουν γαλλικά προϊόντα.

«Το μποϊκοντάζ είναι καθήκον αλλά δεν είναι αρκετό», γράφει στην ανακοίνωσή της η Αλ Κάιντα, και απειλεί με εκδίκηση για τα σχόλια του κ. Μακρόν, τον οποίον χαρακτηρίζει «νέο και άπειρο, με λίγο μυαλό», που «επιμένει να προσβάλλει τον προφήτη».


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια