Εκρηκτικός ΠΑΟΚ στο β΄ μέρος, διέλυσε με 4-1 την Αϊντχόφεν

INTIME SPORTS/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Με τον πλέον εμφατικό τρόπο ήρθε η πρώτη νίκη του ΠΑΟΚ στον 5ο όμιλο του Europa League. Μετά από ένα ονειρεμένο δεύτερο ημίχρονο, ο «Δικέφαλος» του Βορρά διέλυσε με ανατροπή 4-1 την Αϊντχόφεν, έχοντας απόλυτο πρωταγωνιστή τον Αντριγια Ζίβκοβιτς.

Μετά από 2 ισοπαλίες με το «τρίποντο» αυτό η ομάδα της Θεσσαλονίκης έφτασε τους 5 βαθμούς, αφήνοντας στους 3 τη σημερινή του αντίπαλο και πέρασε στην 2η θέση του γκρουπ πίσω από την πρωτοπόρο Γρανάδα (7β.) που πέρασε από το ΓΣΠ απέναντι στην Ομόνοια (2-0).

Οι αλλαγές που έκανε ο Πάμπλο Γκαρσία στο ξεκίνημα του β΄ μέρους (Σφιντέρσκι και Τζόλης μπήκαν στο ματς) έδωσαν μεγαλύτερη επιθετική πνοή στους «ασπρόμαυρους» και μέσα σε 20 λεπτά ήρθαν τα πάνω κάτω. Ο άνθρωπος που συνέβαλλε τα μέγιστα στην ανατροπή των γηπεδούχων ήταν ο Αντριγια Ζίβκοβιτς, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ. ενώ του ανήκει κατά το ήμισυ και το τέρμα της ισοφάρισης στο 47΄, όταν από δικό του σουτ η μπάλα βρήκε και στον Σβαμπ και κατέληξε στυα δίχτυα του Μβογκό.

Μετά από ένα αναγνωριστικό πρώτο 10λεπτο, οι δύο ομάδες άρχισαν να ανεβάζουν το ρυθμό τους και να επιδιώκουν με γρήγορες πάσες να βγουν στην επίθεση.

Σε μία από αυτές στο 20΄ η Αϊντχόφεν κατάφερε να προηγηθεί. Ο Μάλεν μπήκε στην περιοχή κι ανατράπηκε από τον Σβαμπ με τον Πολωνό διαιτητή Στεφάνσκι να υποδεικνύει το καθαρό πέναλτι. Ο Ζάχαβι εκτέλεσε ψύχραιμα κι άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμνενους (1-0).

Από κει και πέρα η ομάδα του Σμιντ κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο. Χωρίς να είναι ιδιαίτερα απειλητική προς την εστία του Ζίβκοβιτς δεν επέτρεψε στους Θεσσαλονικείς ν΄ αντιδράσουν παρά την σχετικά καλή κυκλοφορία που είχαν οι γηπεδούχοι σε σχέση με το πρώτο ματς που έδωσαν στο ίδιο γήπεδο με την Ομόνοια.

Η PSV, μάλιστα, θα μπορούσε να είχε «καθαρίσει» σε μεγάλο βαθμό το ματς με την κλασική ευκαιρία ποτυ έχασε ο Ζάχαβι στο 41΄, όταν νικήθηκε στο τετ-α-τετ που είχε από τον Ζίβκοβιτς.

Στο πρώτο μέρος ο ΠΑΟΚ δεν είχε ούτε μία καλή φάση προς την εστία του Μβογκό και απόλυτα δικαιολογημένα μπήκε στ΄ αποδυτήρια με το εις βάρος του 0-1. 

Πράγματα και θαύματα έκανε στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο ΠΑΟΚ. Ο Πάμπλο Γκαρσία έκανε δύο αλλαγές, περνώντας στο ματς τους Σφιντέρσκι και Τζόλη (αντί των Μπίσεσβαρ και Τσόλακ), οι «ασπρόμαυροι» πίεσαν από τα πρώτα λεπτά τους Ολλανδούς και μέσα σε 14 λεπτά είχαν φέρει τα πάνω κάτω.

Στο 47΄ από το σουτ του Ζίφκοβιτς ο Ζβαμπ έβαλε το πόδι του και ισοφάρισε, οκτώ λεπτά μετά και πάλι ο Σέρβος ήταν ο πρωταγωνιστής και αυτή την φορά πανηγύρισε το 2-1 με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, ενώ στο 58΄ ο Τζόλης με εξαιρετικό τελείωμα μετά από ατομική προσπάθεια «έγραψε» το 3-1!Το επιθετικό κρεσέντο των «ασπρόμαυρων» συνεχίστηκε και στο 66΄ από την ασίστ του Τζόλη ο Ζίβκοβιτς με φοβερό σουτ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του ΠΑΟΚ (4-1)


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια