WRC, Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας: Νικητές Sordo - Del Barrio με Hyundai i20 Coupe WRC για δεύτερη συνεχή χρονιά


Με πλατιά χαμόγελα φεύγει από τη Σαρδηνία η Hyundai Μotorsport καθώς με το 1-2 που σημείωσε με Σόρδο-Ντελ Μπάριο και Νεβίλ-Γκιλσούλ οδηγεί τη βαθμολογία στο πρωτάθλημα κατασκευαστών με 208 βαθμούς (Toyota 201), δύο αγώνες πριν την ολοκλήρωση του θεσμού.

Μπορεί το 3ο και τελευταίο σκέλος να αποτελείτο από 4 μόνο Ειδικές Διαδρομές αλλά αν σκεφτούμε ότι τα τρία πληρώματα της κορυφής τους χωρίζουν μόνο 6.1 δευτ. είναι εύκολο να εννοηθεί ότι έγιναν σκληρές μάχες.

Ειδικά για τη δεύτερη θέση που άλλαξε «χρώμα» στην τελευταία Ειδική Διαδρομή όταν οι Νεβίλ-Γκιλσούλ ήταν ταχύτεροι 2.7 δευτ. των μέχρι τότε δεύτερων Οζιέ-Ινγκρασιά χαρίζοντας το 1-2 στη Hyundai Μotorsport, με διαφορά ένα δευτ. αφήνοντας στην τρίτη θέση τους Οζιέ-Ινγκρασιά.

Στην 4η θέση οι Έβανς-Μάρτιν που διατηρήθηκαν στην κορυφή της βαθμολογίας με 111 βαθμούς με τον Οζιέ να ακολουθεί με 97 και ο Νεβίλ με 87.

Στην 5η θέση ολοκλήρωσαν οι Σουνίνεν-Λέχτινεν με το Ford Fiesta WRC έχοντας κάνει μια πολύ καλή εμφάνιση, ειδικά στο πρώτο σκέλος που φιγουράριζαν στη 2η θέση πριν αντιμετωπίσουν πρόβλημα με το διαφορικό και χάσουν πολύτιμο χρόνο.

Στην 6η θέση με πολλά προβλήματα οι Τάνακ-Γιαρβέογια ενώ εγκατέλειψαν από κινητήρα (Fiesta WRC) στο τελευταίο σκέλος οι Γκρινσμιθ-Έντμοντσον.

Oι Χουτούνεν-Λούκα με Hyundai i20 WRC ήταν οι πρώτοι από το στόλο με τα αυτοκίνητα της κατηγορίας R5.

Στην power-stage που δίνει έξτρα βαθμούς στου 5 πρώτους ταχύτερος ήταν ο Τάνακ, με την 5άδα να συμπληρώνο0υν Νεβίλ, Οζιέ, Εβανς, Σόρδο

Eπόμενος αγώνας το ασφάλτινο ράλι Βελγίου 19-22 Νοεμβρίου.

Γιάννης Σταυρόπουλος

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια