ERC - Ράλλυ Fafe Montelongo: Προηγείται ο Lukyanuk μετά την πρώτη ημέρα


Οι εναλλασσόμενες καιρικές συνθήκες και τα απρόοπτα, ειδικά προς το τέλος, χαρακτήρισαν την πρώτη ημέρα του Ράλλυ Fafe Montelongo, μετά την οποία ο Alexey Lukyanuk έχει αποκτήσει σημαντικό προβάδισμα.

Οι μετεωρολογικές προβλέψεις για άστατο καιρό δικαιώθηκαν, οπότε η παρθενική παρουσία του Ράλλυ Fafe Montelongo στο πρόγραμμα του ERC, συνιστά μια απαιτητική πρόκληση για πληρώματα και ομάδες. Ήδη, η δυσκολία του αγώνα φάνηκε από το χθεσινό shakedown, όταν οι Oliver Solberg-Aaron Johnston είχαν έξοδο που προκάλεσε αρκετή ζημιά στο Volkswagen Polo R5, θέτοντας εν αμφιβόλω ακόμη και τη συμμετοχή τους στον αγώνα, η οποία τελικά κατέστη εφικτή χάρη στην επιτυχημένη προσπάθεια των μηχανικών του νεαρού οδηγού.

Στον αγωνιστικό τομέα, η σημερινή πρώτη ημέρα του Ράλλυ Fafe Montelongo, που αποτελεί τον 3ο γύρο του ERC, περιλάμβανε 3 ειδικές διαδρομές οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από 3 φορές, έχοντας μήκος 95,79 αγωνιστικών χιλιομέτρων. Οι ευμετάβλητες καιρικές συνθήκες κατέστησαν αδύνατη την απόλυτα σωστή επιλογή ελαστικών, ενώ η πρόσφυση στο οδόστρωμα ήταν μεταβαλλόμενη. Ενδεικτικά, αναφέρουμε πως ακόμη και στην ίδια διαδρομή υπήρχαν στεγνά ή βρεγμένα σημεία, δυσκολεύοντας τους οδηγούς, με τη βροχή να εμφανίζεται σε τακτά διαστήματα.

Από όλο αυτό, κερδισμένοι μετά την πρώτη ημέρα βγήκαν οι Alexey Lukyanuk-Dmitry Eremeev με τη Citroen C3 R5 της γαλλικής Sainteloc. Ο Ρώσος που στο περιθώριο του αγώνα δήλωσε ότι έχει ξεμείνει από διαθέσιμο προϋπολογισμό, οπότε η συνέχεια της εμπλοκής του στο πρωτάθλημα δεν έχει εξασφαλιστεί, δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης. Πήρε από την αρχή το προβάδισμα και δεν το έχασε σε κανένα σημείο της ημέρας, σημειώνοντας 6 φορές τον ταχύτερο χρόνο. Έτσι, έφτασε στη βραδινή ανασυγκρότηση με διαφορά 38,3'' από τον κοντινότερο διώκτη του, Ivan Ares.

O Ισπανός οδηγός, που ουσιαστικά συμμετέχει για πρώτη φορά σε αγώνα εκτός της χώρας του με Hyundai i20 R5, αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη της ημέρας. Ο 35χρονος Ares, που έχει ως συνοδηγό τον David Vasquez, σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο σε μία ειδική διαδρομή και ολοκλήρωσε την ημέρα στη δεύτερη θέση, ξεπερνώντας σαφώς πιο έμπειρους, σε διεθνείς αγώνες, αντιπάλους.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια