Η «βόμβα» των οίκων ευγηρίας και η «μαύρη τρύπα» των πρωτοκόλλων


Ο Τσιόδρας «τραβά τα μαλλιά του» για τους ασυνείδητους που δεν τηρούν τα πρωτόκολλα, «οι μανάδες και οι πατεράδες μας» δεν έχουν την φροντίδα για την οποία πληρώνονται να παρέχουν Οίκοι Eυγηρίας, ενώ το σύστημα υγείας στην Αττική κινδυνεύει να βρεθεί στο κόκκινο και να υπερπολλαπλασιαστούν αιφνιδίως τα θύματα

Γράφει ο Ανδρέας Παναγόπουλος

Είναι αδιανόητο εδώ και δύο εβδομάδες να υπάρχουν κρούσματα κορωναϊού στον Οίκο Ευγηρίας και η ιδιοκτησία, ο υπεύθυνος γιατρός να μην τηρούν τα πρωτόκολλα επιτρέποντας τη νόσο να επεκταθεί επιθετικά, σε ηλικιωμένους.

Οι πληροφορίες του ΕΟΔΥ αναφέρουν πως εργαζόμενος – νοσηλευτής είχε τα συμπτώματα και ουδείς ταρακουνήθηκε.

Ως εκ τούτου, τα πρωτόκολλα που έχουν ενεργοποιηθεί για τις κλειστές δομές, έχουν μια «μαύρη τρύπα».

Δεν μπορεί να στηρίζονται τα πρωτόκολλα μόνο στην υπευθυνότητα ή μη, στη συνείδηση ή μη επιχειρηματιών ή και κάποιων που θέλουν να λέγονται λειτουργοί της υγείας.

Οι πλέον των 20 θάνατοι ηλικιωμένων στο Ασβεστοχώρι, δεν έκαναν κανέναν υπεύθυνο να σκεφτεί ότι απαιτούνται βελτιώσεις στα πρωτόκολλα;

Πάντα, οι επιστήμονες έκρουαν «καμπάνα» για τους κινδύνους στις κλειστές δομές.

Ήδη, πάνω από 40 ηλικιωμένοι είναι θετικοί στον ιό και μεταφέρονται στα νοσοκομεία. Υπάρχουν ακόμη 45 τρόφιμοι μέσα στον Οίκο Ευγηρίας κια εργαζόμενοι.

Τα κρεβάτια γεμίζουν. Οι ηλικιωμένοι- πολλοί με υποκείμενα νοσήματα- κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους!

Οι ΜΕΘ «ξαναφορτώνονται» και από το «δόξα σοι ο Θεός» είμαστε πάλι στο «βόηθα Παναγιά» που θα πιθανώς θα έλεγε ως θρησκευόμενος ο Σωτήρης Τσιώδρας.

Σκηνές από το Μπέργκαμο, όπου οι γιατροί «διάλεγαν» ποιόν θα βάλουν στην εντατική με βάση τις πιθανότητες να επιβιώσει δεν είναι δύσκολο να εμφανιστούν «από το πουθενά».

Ούτε σκηνές από την Μαδρίτη, όπου τον περασμένο Μάρτιο ο στρατός έβρισκε στα γηροκομεία νεκρούς και εγκαταλείμενους ηλικιωμένους, θέλουμε να ζήσουμε.

Η «μαύρη τρύπα» πρέπει να κλείσει τώρα!

Αφορά τους ηλικιωμένους αλλά κια όλους τους εν δυνάμει ασθενείς ανεξαρτήτως ηλικίας.

Η ανθρώπινη ζωή δεν μετριέται με την ηλικία. Κάθε ανθρώπινη ζωή μετράει.

Κάθε κρούσμα σε κλειστή δομή πρέπει να ανακοινώνεται σε ειδική γραμμή του ΕΟΔΥ και να γίνονται αυτομάτως έλεγχοι. Κάθε μέρα!

Διαφορετικά, αν «σκάσει ακόμη μια τέτοια βόμβα» οι ΜΕΘ και οι κλίνες covid θα γεμίσουν.

Είναι εκ του περισσού, ότι άμεσα πρέπει να παρέμβει η Δικαιοσύνη και πως σύντομα θα ανακοινωθεί παραδειγματική ποινή – όπου υπάρχουν ευθύνες – για την ασυνειδησία που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή όχι μόνο τροφίμων και εργαζομένων στον Οίκο, αλλά και δεκάδων χιλιάδων ασθενών ή εν δυνάμει ασθενών στην Αττική.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια