Κι όμως ο «Κούλης» τους έχωσε μέσα


Θέλετε κι άλλες αποδείξεις;  Ο Σταύρος Κοντονής, πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «απαράδεκτες διατάξεις στο νέο Ποινικό Κώδικα, όπως η κατάργηση της παρεπόμενης ποινής στερήσεως πολιτικών δικαιωμάτων». Καθώς και απαράδεκτη την  «μετατροπή του αδικήματος της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα» Όλα αυτά ως «θεάρεστα» έργα κυβερνήσεως του ταχαριστερού Αλέξη Τσίπρα.

Συμπληρώνοντας πως επιστρέφει «αυτούσια στους εκδότες της, την ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ως μνημείο συκοφαντίας και σταλινισμού και απαξιώ να την σχολιάσω».

Θέλετε κι άλλες αποδείξεις; Μα φυσικά η δήλωση του Νίκου Παρασκευόπουλου, καθηγητή Ποινικού Δικαίου και πρώην υπουργού Δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία εκφράζει την ταύτισή του με τις απόψεις του Σταύρου Κοντονή.

Θέλετε κι άλλη απόδειξη; Μα η τοποθέτηση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, από το 2019, πως δηλαδή μερικές διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα «ευνοούν την Χρυσή Αυγή»

Και ο Κοντονής και ο Παρασκευόπουλος και η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ. Με απλά λόγια η τάχα αριστερή παράταξη, με τις τροποποιήσεις στο νέο Ποινικό Κώδικα ευνοεί  την νέο-ναζιστική οργάνωση της «Χρυσής Αυγής». Τόσο απλό

Θα μου πείτε, πως όλα αυτά είναι ελιγμοί και τεχνάσματα προκειμένου να χρησιμοποιηθεί η «Χρυσή Αυγή» ως αντίπαλο δέος της ακροδεξιάς πτέρυγας της Νέας Δημοκρατίας.

Θα μου πείτε επίσης πως και η «Νέα Δημοκρατία» θα ευνοούσε κάποιες ακροαριστερές, αντιεξουσιαστικές παρατάξεις με στόχο αφαίρεση ψήφων από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Θα σας απαντήσω ως εξής: όποιος παίζει με τη φωτιά καίγεται.  Γιατί δεν είναι δυνατόν να ευνοείς, με οποιονδήποτε τρόπο, μια τόσο εγκληματική οργάνωση. Δεν είναι όχι μόνο ηθικό, ούτε καν επιτρεπτό, να φλερτάρεις, υπογείως, με τον νεοναζισμό!

Από τη στιγμή που τους χρησιμοποιείς ως μέρος ενός πολιτικού «παιχνιδιού», τότε χωρίς να το θέλεις, τους ενσωματώνεις στο κοινοβουλευτικό παιχνίδι. Περίπου τους αθωώνεις. Περίπου «αθώοι λόγω αμφιβολιών»

Και από τη στιγμή που παίζεις μαζί τους, δηλαδή κατά μία έννοια «συναλλάσσεσαι» μαζί τους, τότε είναι σαν να ακυρώνεις κάθε πολιτική σου τοποθέτηση εναντίον του φασιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής.

Και είναι τουλάχιστον υποκριτικό, από τη μια να κραυγάζεις αντιφασιστικά και από την άλλη με τις δικές σου τροποποιήσεις, στον Ποινικό Κώδικα, να τους ευνοείς δικαστικά. Αυτό λέγεται «εργαλιοποίηση». Τουτέστιν από τη μια εναντίον φασισμού. Κάθετα και κατηγορηματικά. Και από την άλλη τους χρησιμοποιώ έτσι ώστε να αφαιρεθούν ψήφοι από τη Νέα Δημοκρατία.

Όλα αυτά σημαίνουν πως για την ηγετική παρέα  του ΣΥΡΙΖΑ η «Χρυσή Αυγή» ήταν χρήσιμη εις διπλούν. Και για δηλώνουμε τα αντιφασιστικά μας φρονήματα. Ετσι ώστε να πλαγιοκοπούμε την ακροδεξιά πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας. Και πλαγίως να ευνοούμε αυτούς τους «δολοφόνους του Παύλου Φύσσα», έτσι ώστε  να εξακολουθούν να υπάρχουν για  να ροκανίζουν ψήφους από τη Νέα Δημοκρατία.

Με απλά λόγια η Χρυσή Αυγή «μεγαλούργησε» κοινοβουλευτικά ως η πέμπτη φάλαγγα εντός της Νέας Δημοκρατίας. Που σημαίνει. Κοίτα φίλε μου αντιφάσεις. Πως η παράταξη που πάση θυσία επιθυμούσε την εξαφάνιση της  «Χρυσής Αυγής» ήταν και είναι η Νέα Δημοκρατία. Απίστευτο και όμως αληθινό. Ετσι εξηγείται η εμμονική προσκόλληση του Αλέξη Τσίπρα με  τον Πάνο Καμμένο. Ετσι εξηγούνται οι συμμαχίες με τα «απόνερα» της Νέας Δημοκρατίας. Ετσι εξηγούνται οι ευνοικές τροποποιήσεις υπέρ «Χρυσής Αυγής».

ΤΙ σημαίνουν όλα αυτά; Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται πως η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ πορεύτηκε και ίσως πορεύεται με ό, τι ναναι. Η επιτομή του καιροσκοπισμού. Ο ορισμός του κυνισμού. Ακόμα και με τον Εωσφόρο  συντρόφια!

Δημήτρης Δανίκας

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια