Δέσμιοι των Βρυξελλών


Του Αγανακτισμένου Δεξιού

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησα σήμερα τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, σχετικά με το φλέγον ζήτημα των ρυθμίσεων των χρεών προς την εφορία.

Είχαμε γράψει και είχαμε παροτρύνει πολλές φορές την κυβέρνηση να προχωρήσει σε μια γενναία ρύθμιση 120 έως και περισσότερων δόσεων, προκειμένου να δώσει τις απαιτούμενες ανάσες στα ελληνικά νοικοκυριά να αποπληρώσουν τα χρέη τους, αλλά και να γεμίσουν τα δημόσια ταμεία αφού στην πλειοψηφία τους οι πολίτες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση των... άριστων ανίκανων δεν ακούει την φωνή της ρημαγμένης κοινωνίας και ακολουθεί πιστά και πειθήνια τις εντολές των Βρυξελλών.

Κατώτερη των περιστάσεων η κυβέρνηση του... νέου Μωυσή, κατώτερος των περιστάσεων και ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος είχε το θράσος να δηλώσει ότι η οικονομία μας αντέχει ένα δεύτερο lockdown δίχως να αναλογιστεί τις συνέπειες από αυτή του την δήλωση.

Και πως να τις αναλογιστεί, θα μου πείτε, από την γυάλα που είναι κλεισμένος κι εκείνος, παρακολουθώντας με τα χέρια σταυρωμένα την καταστροφή της ελληνικής οικονομίας;

Ήλπιζα ότι τουλάχιστον ο κύριος Σταϊκούρας θα είχε την στοιχειώδη ευαισθησία να ανακοινώσει μια αξιοπρεπή και γενναία ρύθμιση, απαλλάσσοντας εκατομμύρια συμπολίτες μας από τα δυσβάσταχτα χρέη και τις ανήθικες και εξευτελιστικές κατασχέσεις.

Αντ' αυτού οι ανακοινώσεις του ήταν μια από τα ίδια.

Καμία πρόνοια για τον κοσμάκη που δεν έχει να φάει, καμία πρόνοια για τον επιχειρηματία που συνεχώς του βάζουν προαπαιτούμενα, καμία πρόνοια για τους ανέργους.

Όλοι θυσία στις απαιτήσεις των Βρυξελλών και της κυρίας Μέρκελ.

Λίγη τσίπα δεν έχετε σε αυτή την κυβέρνηση;

Λίγη ευαισθησία για τους συνανθρώπους σας που καθημερινά γίνονται βορά στις απαιτήσεις της εφορίας, των ασφαλιστικών ταμείων, των τραπεζών κ.ο.κ., δεν υπάρχει;

Θα έπρεπε να ντρέπεστε που εξευτελίζετε με τον χειρότερο τρόπο την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την ανθρώπινη ζωή, αναγκάζοντας τους Έλληνες να ζουν με ψυχοφάρμακα επειδή είστε ανίκανοι να διεκδικήσετε για τον λαό σας καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

Μας φλομώνετε με ψέματα ότι δήθεν διαπραγματεύεστε με τους δανειστές και στο τέλος κάνετε αυτά που θέλουν εκείνοι.

Είστε ανάλγητοι, δεν διαθέτετε ίχνος κοινωνικής ευαισθησίας, δεν έχετε ούτε δείγμα αλληλεγγύης πάνω σας.

Καταντήσατε δέσμιοι των Βρυξελλών και της γερμανικής καγκελαρίας, σε μια χώρα που καθημερινά παίρνει ανάσες από τον αναπνευστήρα της καταστροφικής πολιτικής σας, αφήνοντας στο έλεος του Θεού τους πολίτες που τσακίστηκαν από μια δεκαετή κρίση και ισοπεδώνονται τώρα στα συντρίμμια του κορωνοϊού.

Επιτέλους δώστε μια ανάσα πνοής στους πολίτες που η μοίρα τα έφερε έτσι και δεν έχουν να πληρώσουν.

Δεν είναι απατεώνες, ούτε μπαταχτσήδες.

Έλεος!!!

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια