Sic transit gloria mundi…

Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Του Strange Attractor

Προσοχή, ακολουθεί παραλήρημα.

Τα μαύρα χρόνια του Σύριζα, τότε που η χώρα φλέρταρε καθημερινά με τα συσσίτια, κάποιοι εξ ημών μαλώσαμε με φίλους, συγγενείς, συναδέλφους, ακόμη και με συμβίες, προκειμένου να χτυπήσουμε τους απατεώνες σαν χταπόδια, από όποιο βήμα μπορούσαμε, ανοίγοντας τον δρόμο στη ΝΔ.

Κάποιοι μάλιστα χωρίς να ήμαστε καν παραδοσιακοί οπαδοί της ΝΔ.

Η οποία ΝΔ εξελέγη πανηγυρικά πριν από 14 μήνες.

Και την οποία έσπευσαν από τότε κιόλας κάποιοι κακοπροαίρετοι να χαρακτηρίσουν ως «Σύριζα με γραβάτα». Κάτι ήξεραν παραπάνω μάλλον.

Κάποιοι λοιπόν εξ ημών, που γνωρίζουν καλά τη νεότερη πολιτική ιστορία του τόπου, έκαναν πέτρα την καρδιά γνωρίζοντας από δεκαετίες τι σημαίνει «Ντόρα» φερ’ ειπείν, και στήριξαν ολόθερμα την μετάβαση της χώρας στην πολυπόθητη ανάπτυξη.

Πιστεύοντας πολλά και διάφορα (wishful thinking το λένε οι Ισπανοί), όπως π.χ. αναθεώρηση της «προδοτικής» συμφωνίας των Πρεσπών, κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου, τιμωρία των απατεώνων του Σύριζα (π.χ. εξεταστικές επιτροπές), έλεγχο της λαθρομετανάστευσης και απελάσεις, τόνωση της ανεργίας, στήριξη στους νοικοκυραίους, σκληρή αντιμετώπιση της Τουρκίας, μακριά από δήθεν διαπραγματεύσεις (βλ. Χάγη) που σηματοδοτούν εθνικές απώλειες, και υποχωρήσεις, έλεγχο της εγκληματικότητας, έλεγχο της κερδοσκοπίας συγκεκριμένων διαπλεκόμενων επιχειρηματιών, μείωση φόρων, πλήρη κατάργηση ΕΝΦΙΑ, εκλογή επιτέλους ενός πατριώτη ΠτΔ, και άλλα τέτοια πολλά όνειρα θερινής νυκτός.

Που ως τέτοια αποδείχτηκαν. Ή αλλιώς φούμαρα.

Άλλωστε δεν θυμάμαι να τα έχει υποσχεθεί αυτά ο Κυριάκος. Αφήνονταν όμως να εννοηθούν.

Και μέσα στη γενική οργή για τον άχρηστο Αλέξη, ο κόσμος έσπευσε να ψηφίσει τον πολύγλωσσο και σοβαρό Κυριάκο.

Στο ενδιάμεσο όμως έγιναν και γίνονται πολλά κακά για τον τόπο πράγματα.

Πολλές νομοθετικές μεθοδεύσεις, που εξυπηρετούν συγκεκριμένα ιδιοτελή συμφέροντα. Όλα υπό τον κοινοβουλευτικό μανδύα, με κάλυψη από την αυτοδυναμία της ΝΔ, και με τη στήριξη των «αντικειμενικών» ΜΜΕ.

Έλα όμως που τα ΜΜΕ έχουν πάρει το κατιτίς τους, ενώ η τρέχουσα καυτή επικαιρότητα δικαιολογεί αυτά τα κακά να μην αναφέρονται καν.

Γίνονται όμως πολλά μικροεγκλήματα (επιεικώς) πίσω από τις κουίντες.

Με αποκορύφωμα την πρόσφατη απουσία 80 περίπου βουλευτών της ΝΔ από την ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας του Πολάκη, ο οποίος όχι μόνο εκπροσωπεί τον πραγματικό Σύριζα, αλλά έκανε καριέρα ασχημονώντας εναντίον κάθε λογικής φωνής.

Και ο οποίος σήμερα πανηγυρίζει διότι τελικά είναι αθώος, όπως λέει, αφού δεν υπερψηφίστηκε η άρση της ασυλίας του.

Προκαλώντας έναν γενικό χαμό στα σόσιαλ μύδια, την σύγχρονη αυτή εκκλησία του δήμου, τον καθρέφτη δηλαδή της κοινωνίας μας.

Εκεί λοιπόν μέχρι και οι συνήθεις ύποπτοι χειροκροτητές, τα τρολ της ΝΔ, όλοι όσοι ακόμη περιμένουν διορισμό (τους πρόλαβαν οι Ποταμίσιοι), μέχρι και αυτοί εσίγησαν… πάγωσαν.

Δεν έχουν τι να πουν, αφού προβληματίζονται με την υποψία ότι η απουσία τόσων βουλευτών της συμπολίτευσης μπορεί και να είναι κατευθυνόμενη, στα πλαίσια του «να τα βρούμε με τον Τσίπρα», και «ας ξεχάσουμε τα παλιά. Ας αφήσουμε πίσω μας την πόλωση» κ.ο.κ.

Με κάποιους σκληροπυρηνικούς «κουλικούς» να υπογραμμίζουν με στόμφο ότι απουσίαζε και ο Σαμαράς και ο Κ. Καραμανλής.

Αφήνοντας να εννοηθεί ότι και οι δυο στηρίζουν … Πολάκη.

Ναι, απουσίαζαν, αλλά αυτοί οι δυο είναι πρώην πρωθυπουργοί και μπορούν να πηγαινοέρχονται όποτε θέλουν. Δεν χρειάζεται να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Γνώμη μου…

Οι υπόλοιποι 78 όμως; Ακόμη και πολλοί που διάγουν την πρώτη τους θητεία ως εθνοπατέρες;

Πως νομίζουν ότι εξελέγησαν;

Με τις επαγγελματικά ρετουσαρισμένες φωτό πορτρέτα στις αφίσες τους;

Με τα πλούσια βιογραφικά τους;

Με τον μεστό πολιτικό τους λόγο;

Με τις βαρυσήμαντες ομιλίες τους σε πολυπληθή ακροατήρια στα προεκλογικά κέντρα και στα καφενεία;

Ή μήπως επειδή κάποιοι άγνωστοι, κάποιοι άσχετοι, έδωσαν καθημερινό σκληρό αγώνα στις παρέες, στα μπλογκς, στο φέσιμπουκ, στα σάιτς, στους δρόμους, στους χώρους εργασίας, κλπ. για να απαξιωθεί ο εγκληματικά ανεπαρκής Σύριζα και άρα να εκλεγεί η ΝΔ (μαζί και αυτοί);

Τώρα όχι μόνο μην τους είδατε, όχι μόνο εξαφανίστηκαν από παντού (θα τους ξαναδούμε στις επόμενες εκλογές), αλλά απέχουν και από συμβολικά κρίσιμες ψηφοφορίες δίνοντας άφεση αμαρτιών σε αυτούς που έβλαψαν τη χώρα.

Βέβαια σε διάφορα νομοσχέδια που επίσης βλάπτουν τη χώρα δίνουν και θα δίνουν το παρόν και την ψήφο τους, αφού έτσι προστάζει η κομματική γραμμή, και έτσι μόνο πέφτει ο βαρβάτος μισθός κάθε μήνα.

Το συμπέρασμα; Θλίψη…

Πάντως όλοι, από τον τελευταίο βουλευτή ως τον πρωθυπουργό, ας θυμούνται το λατινικό sic transit gloria mundi.

Αν δεν ξέρουν τι σημαίνει, ας ρωτήσουν τον Γιωργάκη τον Παπανδρέου.

Αυτός το έμαθε μέσα σε έναν μόνο χρόνο πρωθυπουργίας του.

Αυτά…


ΥΓ-Επί Πασόκ έτρωγαν με χρυσά κουτάλια, αλλά έδιναν και προς τα κάτω.

Επί Σύριζα γίνονταν εγκλήματα και ντιλς με τα συμφέροντα, αλλά τουλάχιστον δεν πειράχτηκαν οι από κάτω.

Σήμερα, τρώνε κάποιοι με χρυσά κουτάλια, γίνονται άνομα ντιλς με τα συμφέροντα, αλλά ούτε σταγόνα προς τα κάτω… το αντίθετο θα έλεγα.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια