H Ελλάδα κυνηγάει επιστροφή στο WRC το 2022


Στόχος της Ελλάδας είναι να φιλοξενήσει ξανά αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλλυ το 2022!

Αυτό ξεκαθάρισε μιλώντας στο DirtFish.com, website εξειδικευμένο στον κόσμο των ράλλυ, ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. Σύμφωνα με το έγκυρο μέσο, πρώτο βήμα θα είναι η επιστροφή της χώρας μας στο ERC (Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι) μετά από διετή απουσία, ως… σκαλοπάτι για τη μεγάλη επιστροφή στο καλεντάρι του WRC!

«Η ελληνική κυβέρνηση και το υπουργείο αθλητισμού, στηρίζουν έμπρακτα τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και σκοπεύουν να συνεργαστούν με την Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας και την GIA, ώστε να φιλοξενήσουμε διεθνή motorsport events. Και σίγουρα θέλουμε ένα ράλι του WRC για την Ελλάδα», είπε Κος Αυγενάκης.

Τα παραπάνω ήταν εμφανή από την προσπάθεια να φιλοξενηθεί στην Ελλάδα το μεγαλεπήβολο πλάνο αλλαγής format των δοκιμών εξέλιξης για τις ομάδες του WRC. Ένα πλάνο που τις ήθελε, ακολουθώντας τα πρότυπα της Formula 1, να κάνουν τα τεστ στις ίδιες διαδρομές. Αυτή η ιδέα δεν υλοποιήθηκε, διότι οι ομάδες δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν στις ημερομηνίες των δοκιμών.

Με δεδομένη την κρατική θέληση, η χώρα μας είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με τον WRC Promoter, με ρεαλιστικό ορίζοντα για τη φιλοξενία αγώνα, το 2020.

Μάλιστα, το εν λόγω δημοσίευμα επικαλείται και πηγή που δεν κατονομάζει και αναφέρει: «Είναι εντυπωσιακό το πόσο γρήγορα έχουμε αρχίσει να συντονίζουμε το πλάνο πιθανής επιστροφής. Υπάρχει πραγματική θέληση από όλους τους εμπλεκόμενους, να επιστρέψουμε στην κορυφή του κόσμου των ράλι, με τη διεξαγωγή ενός εμβληματικού ράλι όπως το Ακρόπολις. Θα μπορούσαμε να είμαστε έτοιμοι και φέτος, να κάνουμε αγώνα από τον Οκτώβριο ακόμα. Όμως υπάρχουν περιορισμοί και βάσει αυτών, ο ρεαλιστικός μας στόχος είναι το 2022».

Το Ράλι Ακρόπολις ήταν για τελευταία φορά στο καλεντάρι του παγκοσμίου πρωταθλήματος το 2013, με νικητή τότε τον Jari-Matti Latvala.

Πάνος Σεϊτανίδης (instagram.com/SeitanF1)

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια