GP Τοσκάνης: Χάος, διακοπές και… νίκη Hamilton!


Την ενενηκοστή νίκη της καριέρας του στη Formula 1 πανηγύρισε ο Lewis Hamilton, με το Grand Prix της Τοσκάνης να αποδεικνύεται επεισοδιακό, με δύο διακοπές και επανεκκινήσεις!

Ο Βρετανός απέφυγε τις αναποδιές, εκμεταλλεύτηκε την ανωτερότητα της Mercedes αλλά και την ολιγωρία του teammate του, Valtteri Bottas, φτάνοντας σε μία επιτυχία που τον φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στον έβδομο παγκόσμιο τίτλο.

Ο Φινλανδός τον πλαισίωσε με τη γερμανική ομάδα να κάνει το 1-2, την ώρα που ο Alex Albon πανηγύρισε την παρθενική παρουσία του στο βάθρο, χρυσώνοντας στο τέλος το χάπι για τη Red Bull Racing.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η πανέμορφη Τοσκάνη υποδέχθηκε ξανά ομάδες και οδηγούς με καλοκαιρία, τον ήλιο να λάμπει, τη θερμοκρασία αέρα στους 30 βαθμούς Κελσίου ενώ εκείνη του οδοστρώματος ήταν στους 45!

H πρώτη σειρά της εκκίνησης ανήκε στις Mercedes, με τον Lewis Hamilton να έχει πανηγυρίσει την pole position #95. Στη δεύτερη σειρά ήταν οι δύο Red Bull ενώ ο Charles Leclerc είχε κάνει την έκπληξη, τοποθετώντας εαυτόν στην τρίτη, μπροστά από τις δύο Racing Point.

Οι πρώτοι έντεκα εκκινούσαν με τη μαλακή γόμα, ενώ μέση γόμα ο δωδέκατος Daniil Kvyat, ο δέκατος τρίτος Kimi Raikkonen, ο δέκατος-πέμπτος Grosjean και οι δύο Williams.

Όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα, ο Valtteri Bottas είχε εξαιρετική αντίδραση και πήρε τα ηνία, με τον Charles Leclerc να ανεβαίνει τρίτος αφού ο Max Verstappen έχασε ισχύ στην κατηφόρα για την πρώτη στροφή.

Αυτό έφερε τον Ολλανδό στο midfield, με αποτέλεσμα να πέσει θύμα της καραμπόλας που ακολούθησε στη στροφή 2. Ο Kimi Raikkonen είχε επαφή με την AlphaTauri του νικητή της Μόντσα, Pierre Gasly, παρασύροντας τον Verstappen αλλά και τη Haas του Romain Grosjean! Ο Verstappen και ο Gasly εγκατέλειψαν ενώ οι Raikkonen/Grosjean συνέχισαν δίχως προβλήματα.

Την ίδια ώρα, μερικά μέτρα πιο μετά, υπήρχε επαφή ανάμεσα στη Racing Point του Lance Stroll και τη McLaren του Carlos Sainz, με αποτέλεσμα το τετ α κε του Ισπανού. Με τo πορτοκαλί μονοθέσιο κάθετα στην πίστα, το χάος συνεχίστηκε, με τον Sebastian Vettel να πέφτει πάνω του και να χάνει την εμπρός αεροτομή του.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια