Γ. Τράγκας: Ας ετοιμαζόμαστε για μεγάλο πόλεμο με την Τουρκία


Ετοιμαστείτε για πόλεμο ή για μια ταπεινωτική συνθήκη παραχώρησης εδαφών στην Τουρκία. Ας μην εμπιστευόμαστε τον άνθρωπο που μετέτρεψε την Αγία Σοφία σε τζαμί και υποστηρίζει καθημερινά ότι έχει δικαιώματα σε όλα τα ακριτικά νησιά μας, στην Κύπρο και στην Θράκη. Ο Μητσοτάκης καθοδηγούμενος από την κ Μέρκελ, πηγαίνει σε ένα τραπέζι διαπραγμάτευσης που είναι παγίδα. Ακόμη δεν γνωρίζουμε τι έχει υπογράψει στην τριμερή διάσκεψη του Βερολίνου και ποια ήταν αυτά στα οποία συμφώνησε ή διαφώνησε η τουρκική πλευρά. Όλες οι κινήσεις του «μυρίζουν» μειοδοσία. Όλες οι πράξεις του στα εθνικά θέματα καλύπτονται από μυστικότητα, δολιότητα και το παραβάν τρόμου και πανικού για τον covid19.

Ας ετοιμαζόμαστε όλοι οι φίλοι λαοί της περιοχής για μεγάλο πόλεμο με την Τουρκία. Οι Αρμένιοι, οι Κούρδοι, οι Σύριοι, οι Αιγύπτιοι, οι Εβραίοι αδελφοί μας, οι Κύπριοι και εμείς. Ας ετοιμαζόμαστε για έναν μεγάλο πόλεμο με την Τουρκία που βουλιάζει και καταρρέει μέσα σε ανείπωτη φτώχεια και οικονομική ύφεση. Φυσικά, ο «σουλτάνος» για να φτάσει εκεί που θέλει, «ταΐζει» με εθνικισμό και υποσχέσεις για ιπτάμενα αυτοκίνητα τα πεινασμένα εκατομμύρια των Τούρκων. Η Μέρκελ κάνει ότι τηρεί ίσες αποστάσεις μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας. Στην πραγματικότητα, όμως, πατρονάρει τον γερμανόφιλο πρωθυπουργό μας και τον οδηγεί σε συμβιβασμούς προς τον μεγάλο πελάτη της, την Τουρκία του Ερντογάν.

Η επίσκεψη του κ Πομπέο στην Ελλάδα είναι καλός οιωνός για τη σχέση μας με τις ΗΠΑ. Ας μην είμεθα κοντόφθαλμοι. Επί προεδρίας Τραμπ διευρύναμε και εμπεδώσαμε τις στρατιωτικές σχέσεις μας με την Ουάσιγκτον. Εκτιμώ ότι ο Τραμπ τελικά θα κερδίσει πάλι τους εκλέκτορες και θα παραμείνει στον Λευκό Οίκο. Οι Αμερικανοί θέλουν ένοικο στον Λευκό Οίκο κάποιον ικανό στα οικονομικά. Για αυτό το θέμα εμπιστεύονται περισσότερο τον Ντόναλντ Τραμπ. Ο άλλος, μεγαλύτερος σε ηλικία και με εμφανή προβλήματα μνήμης, φοβίζει εκατομμύρια Αμερικανούς πολίτες που θέλουν τάξη και ειρήνη στις πόλεις τους, και χρήματα στις τσέπες τους.

Η επίσκεψη, λοιπόν, του φιλέλληνα Μάικ Πομπέο έγινε για να διευρυνθεί περισσότερο η στρατιωτική συμμαχία μας με την Ουάσιγκτον. Επίσης, ο Μάικ ήρθε στην Ελλάδα για να ξεκαθαρίσει ακόμα μια φορά ότι ο κ Μητσοτάκης δεν θα αγοράσει το 5G από τους Κινέζους, από την εταιρεία Huawei, αλλά από δυτική, αμερικανική εταιρεία. Οι Αμερικανοί γνωρίζουν ότι ο Μητσοτάκης εποπτεύεται και καθοδηγείται από το Βερολίνο που ήθελε και θέλει να αναπτύξει οικονομικές σχέσεις και να αγοράσει το 5G από τον κινεζικό κολοσσό. Ελπίζω ο γερμανόφιλος να διαβεβαίωσε τον Μάικ Πομπέο ότι τέτοια προδοσία δεν θα γίνει. Επιπλέον, η διοίκηση Τραμπ γνωρίζει ότι ο Μητσοτάκης έχει βάλει ρέστα στην υποστήριξη του κ Μπάιντεν. Έστειλε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο να μιλήσει υπέρ του Μπάιντεν στο συνέδριο των Δημοκρατικών. Και στη Νέα Υόρκη λέγεται ότι αυτός και η σύζυγός του Μαρέβα του έχουν υποσχεθεί να τον βοηθήσουν να γίνει Πατριάρχης. Ο Τραμπ ξέρει πολύ καλά τις σχέσεις της οικογένειας με τον εχθρό του, τον κ Τζορτζ Σόρος, όπως επίσης και με τα καθοδηγούμενα και χρηματοδοτούμενα μέσα ενημέρωσης από τους Κινέζους και τον Μπιλ Γκέιτς, όπως ο ΣΚΑΪ, που του επιτέθηκαν με λύσσα τον τελευταίο χρόνο. Ο Πομπέο ενημερώνεται βέβαια και για το πού θα το πάει ο Μητσοτάκης στις συνομιλίες με τους Τούρκους.

Ήταν καλό σημάδι ότι ο Αμερικανός, που πήγε πρώτα στη Λευκωσία και μετά στην Θεσσαλονίκη, δεν πρόκειται να πάει και στην Άγκυρα, όπως έκαναν μέχρι τώρα οι Αμερικανοί αξιωματούχοι. Ο Τραμπ γνωρίζει ότι ο Μητσοτάκης επιθυμεί να βγει πρόεδρος ο αντίπαλός του. Οι ομογενείς, όμως, επιθυμούν να δουν να μπαίνει τάξη στην Αμερική και να αναπτύσσεται πάλι η οικονομία. Γνωρίζουν, επίσης, ότι ο Τραμπ τήρησε ίσες αποστάσεις μεταξύ Αθηνών και Άγκυρας. Επί των ημερών του εμπεδώθηκε η απαραίτητη στρατιωτική συνεργασία, και τον τελευταίο καιρό τα ελληνικά μαχητικά πέταξαν πολλές φορές μαζί με τα αμερικάνικα πάνω από το Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Ακόμη, είναι σημαντική, μετά τη Γαλλική, η Αμερικανική παρουσία στην Κυπριακή Δημοκρατία. Ας ετοιμαζόμαστε όλοι για πόλεμο. Απέναντι, είναι πεπεισμένος ότι θα καταγραφεί στην ιστορία ως ο νέος «Μωάμεθ ο Πορθητής». Για αυτό ας αφήσουμε την γερμανική καθοδήγηση και ας ενωθούμε όλοι οι λαοί που είμαστε γύρω από την Τουρκία. Εβραίοι, Αιγύπτιοι, Κούρδοι, Κύπριοι, Σύριοι, Αρμένιοι και φυσικά Έλληνες. Πρέπει να καταλάβει ο Ερντογάν ότι θα υπάρξουν ποταμοί τουρκικού αίματος, χειρότεροι από εκείνους που υπήρξαν στη διάλυση του «μεγάλου ασθενούς», δηλαδή της πρώην Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Κυβέρνηση και πληρωμένα κανάλια άρχισαν να αισθάνονται την «λαϊκή ανάσα», την πυρακτωμένη ελεύθερη πνοή εκατομμυρίων Ελλήνων που θέλουν να ζήσουν, να δουλέψουν, να φάνε ψωμί, να ερωτευτούν και να πεθάνουν όπως ορίζει η μοίρα τους. Και όχι να μένουν στο σπίτι φυλακισμένοι και έχοντας μια αναξιοπρεπή διαβίωση. Το Μαξίμου και τα υπόλοιπα χρυσοπληρωμένα κανάλια, με πρώτο αυτό του ΣΚΑΪ, δέχονται χιλιάδες τηλεφωνήματα και διαμαρτυρίες αγανακτισμένων τηλεθεατών. Αυτό λέγεται, και μάλλον είναι αλήθεια. Αφού όλο το σαββατοκύριακο «βομβάρδισαν» με μηνύματα τρόμου την κοινή γνώμη, αφού μοίρασαν πηχυαίους τίτλους σε φιλοκυβερνητικές εφημερίδες για καραντίνα στους 65ρηδες και για νέα τοπικά lockdown, υπέστειλαν τις σημαίες του τρόμου και του πανικού μετά τις συγκεντρώσεις σε πλατείες, σε εκκλησίες και σε πάρκα. Κατάλαβαν ότι όσο πιέζουν τον πληθυσμό τόσο πιο πολύ γελοίοι φαίνονται.

Από χθες άρχισαν να μιλάνε ηπιότερα για τα παιδιά μας. Ήδη έχουν καταλάβει 700 σχολικά κτήρια. Ο κ Πέτσας βγήκε και μας είπε ότι δεν πρόκειται να ληφθεί κανένα μα κανένα μέτρο για τους 65ρηδες. Απορώ, γιατί ο ανύπαρκτος και πολιτικά ηλίθιος υπουργός Υγείας μιλούσε μισή ώρα με τον κ Γιώργο Αυτιά, που δεν ντράπηκε που έκανε τέτοια κουβέντα για το αν και σε ποιες περιπτώσεις θα βάλλουν καραντίνα σε 65ρηδες και θα τους επιτρέψουν να πηγαίνουν μόνο στο σούπερ μάρκετ. Ο πρωθυπουργός πρέπει να απαλλαγεί το συντομότερο ενός πολιτικά ηλίθιου ο οποίος διαβάζει κείμενο όταν δίνει συνεντεύξεις. Είναι ασυνειρμικός. Πρέπει να κάνεις μοντάζ στις δηλώσεις του για να βγάλεις νόημα. Σε αρκετές περιπτώσεις είναι πολιτικά αποκρουστικός. Αποκρουστικός είναι ο άνθρωπος ο οποίος είπε στη μητέρα του Παναγιώτη Ραφαήλ, που σώθηκε πηγαίνοντας να κάνει θεραπεία στη Βοστώνη, ότι «δεν πειράζει. Το παιδί είναι χαμένο. Και εσύ είσαι νέα. Θα κάνεις και άλλα παιδιά». Είναι ο υπουργός ο οποίος έβλεπε το λαό να κάνει ρεφενέ για τον δίχρονο Παναγιώτη Ραφαήλ, και δεν κούνησε το δάκτυλό του μέχρι να συγκεντρωθεί το ποσό. Ο κ Μητσοτάκης πρέπει να βρει μια ευκαιρία να απαλλαγεί από την παρουσία του. Είναι πολιτικά γελοίος είτε μιλάει για εμβόλια είτε μιλάει για νοσοκομεία είτε μιλάει για ΜΕΘ.

Εκτός από τον κ Πέτσα, ακούσαμε και έναν άλλο «αγγελιοφόρο» της κυβέρνησης, τον γνωστό δημοσιογράφο κ Χιώτη του ΣΚΑΪ, ο οποίος έστελνε προειδοποιητικά μηνύματα όλο το προηγούμενο διάστημα. Ωστόσο, χθες έλεγε στην κ Κοσιώνη ότι πρέπει με αγάπη και με πειθώ να δούμε το όλο θέμα, γιατί είναι εφιαλτικό να λέμε ότι θα κλείσουμε μέσα τους 65ρηδες ή θα στείλουμε την αστυνομία στις πλατείες. Φαίνεται η πανελλήνια αντίδραση απέναντι στα σκοτεινά και απαισιόδοξα μηνύματα «μένουμε σπίτι, μένουμε ασφαλείς», ταρακούνησαν προς το καλό την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Από χθες ένιωσαν, επίσης, την λαϊκή πίεση οι λοιμωξιολόγοι που κατέστρεψαν την ελληνική οικονομία. Όλος ο κόσμος αναρωτιέται πού βρίσκουν χρόνο να δουλέψουν ως ιατροί ή ως ερευνητές ή ως καθηγητές όταν ξημεροβραδιάζονται στα κανάλια. Περισσότερες ώρες είναι ο κ Γώγος στην τηλεόραση παρά στο ιατρείο του. Μόνο για να τον στήσουν και να τον ξεστήσουν τα τηλεοπτικά συνεργεία του τρώνε τη μισή βάρδια στο νοσοκομείο. Ο κ Σύψας δεν εργάζεται πλέον ως καθηγητής λοιμωξιολόγος. Έχει μπει, προφανώς, στο μισθολόγιο του ΣΚΑΪ. Ο κ Μαγιορκίνης ψιλοχάθηκε τις τελευταίες ημέρες. Ο κ Τσιόδρας αναζητείται από τον αστυνόμο Σαΐνη. Σε λίγο καιρό θα είναι φιγούρα σε κάποιο αστυνομικό μυθιστόρημα, όπως εκείνα του Γιάννη Μαρή. Δεν αποκλείεται να δούμε τη φωτογραφία του σε AmberAlert κάποιου καναλιού.

Καθημερινά γίνονται πλέον χιλιάδες rapid test. Όσοι ανιχνεύονται θετικοί στον κορονοϊό είναι ασυμπτωματικοί. Και επειδή τα μετράμε όλα και πρέπει να τα λέμε όλα, οι περισσότεροι είναι μετανάστες, ξένοι εργάτες, και φτωχοί άνθρωποι που ζουν υπό δυσμενείς και ανθυγιεινές συνθήκες. Ο 25χρονος, για τον οποίο προχθές φωνάζανε όλα τα κανάλια μαζί, ευτυχώς σταθεροποιήθηκε. Τα νιάτα του φαίνεται ότι αντέδρασαν στην τοξικότητα του covid19. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 99,9% των περιστατικών που ανακοινώνονται είναι ασυμπτωματικά. Όσοι νοσηλεύονται έχουν μικρότερη διάρκεια νοσηλείας από το πρώτο κύμα. Αυτοί που φεύγουν είναι μεγάλης ηλικίας και έχουν ταλαιπωρηθεί εδώ και χρόνια από βαριές ασθένειες. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε όλοι με ψυχραιμία την όλη κατάσταση. Με ατομική ευθύνη και με μεγάλη πειθαρχία, ειδικά εμείς οι μεγαλύτεροι. Μπορούμε να έχουμε την ελευθερία μας αλλά, ταυτόχρονα, να προσέχουμε την υγεία μας. Ας μην επαναλάβω όσα λέω επί μήνες.

Πρέπει η κυβέρνηση, όλος ο πολιτικός κόσμος, να συμφιλιωθεί με την ιδέα ότι πρέπει να δουλέψουμε δυνατά για να κινηθεί πάλι η οικονομία. Επιτέλους ακούστε με. Ανοίξτε τα περίπτερα και τα ψιλικατζίδικα. Δεν πρόκειται να αναχαιτίσετε τον ιό, που διατρέχει την υφήλιο και είναι πλέον κάτοικος της περιοχής,με το να στερήσετε το ψωμί και το εισόδημα των περιπτεράδων. Δώστε πνοή στις επιχειρήσεις εστίασης. Διατηρήστε τις αποστάσεις των τραπεζιών αλλά αφήστε τα εστιατόρια να είναι ανοιχτά τουλάχιστον μέχρι τις δύο το πρωί. Ο ιός δεν είναι μεταμεσονύκτιος. Είναι 24ωρος. Τονώστε πάλι τις εκδηλώσεις πολιτισμού. Πρέπει να λειτουργήσουν τα θέατρα έστω και με λιγότερους θεατές. Βάλτε ιονιστές σε όλους τους χώρους, σε όλες τις αίθουσες ψυχαγωγίας. Ξεκινήστε ειρηνικό διάλογο για την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων των παιδιών που έχουν καταλάβει 700 σχολικά κτήρια.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια