Κερδάμε ολούθε… το ξέρατε;


Του Strange Attractor

Την ώρα που τα «χρυσοπληρωμένα» ΜΜΕ μας ασχολούνται με τα «μεγάλα» ζητήματα που ταλανίζουν τη χώρα, ελληνοτουρκικά, μεταναστευτικό, κορονοϊός, κυκλώνες, κλπ. στα οποία η κυβέρνηση φαντάζει «θεϊκή», η ζωή συνεχίζεται, όπως και η καθημερινότητα, με το ένα χαστούκι να διαδέχεται το άλλο.

Οι συριζαίοι προσπάθησαν να κλείσουν κάποια κανάλια προκειμένου να ελέγχουν την ενημέρωση

Οι νυν, πιο επαγγελματίες στη λοβιτούρα, τα μπούκωσαν με χρήμα.

Γι’ αυτό και ανοίγεις τηλεόραση να δεις ειδήσεις, και γεμίζει το σαλόνι σου με άρωμα θυμιατού, από το συνεχές λιβανιστήρι. Λες και ζούμε στο Μονακό ένα πράγμα..

Πάντως πίσω από τις κουίντες σχεδιάζονται πραγματάκια.

Μόνο γκούλαγκ δεν έχουμε δει ακόμη, αλλά είναι ακόμη νωρίς.

Έτσι, εκτός από τους περιορισμούς στην κυκλοφορία και στις συναθροίσεις σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, μιας και έχουμε πιάσει επίπεδα Βραζιλίας σε κρούσματα, εκτός από τις μάσκες στα ΜΜΜ και όπου αλλού, εκτός από τις προτροπές των ειδικών να μην αγκαλιάζουμε τα παιδιά μας… υπάρχουν τώρα και σκέψεις για «απαγόρευση» κυκλοφορίας στους άνω των 65!

Όπως υπάρχουν και σκέψεις για στρατό στα 18 χωρίς καμιά αναβολή, αλλά και για απαγόρευση σε εφήβους έως 16 ετών να συνεπιβαίνουν σε μηχανές!

Στην Ελλάδα, όπου στα 17 μπορείς να ψηφίσεις, στα 18 να πολεμήσεις, και στα 16 που λέγαμε μπορείς να δώσεις εξετάσεις για ερασιτεχνικό δίπλωμα χειριστή ελαφρού αεροσκάφους…

Ναι, αλλά απαγορεύεται ο πατέρας σου να σε πηγαίνει στο φροντιστήριο με το παπάκι του.

Τέλος πάντων, αυτή είναι η σοφία του υπουργείου Μεταφορών, το οποίο δεν δείχνει να τραβάει ιδιαίτερα, αλλά ποιος ασχολείται όταν στο πηδάλιο του βρίσκεται ένας επώνυμος γόνος;

Παρεμπιπτόντως, προχθές κάηκε ένα ακόμη λεωφορείο του ΟΑΣΘ στην ερωτική συμπρωτεύουσα, αλλά ευτυχώς πρόλαβαν οι μασκοφόροι επιβάτες και κατέβηκαν πριν τσουρουφλιστούν.

«Τι γκρινιάζεις ρε»; Με ρωτάει ο φίλος μου ο Μήτσος, που τώρα είναι φανατικός «κυριακικός» μιας και του υποσχέθηκαν διορισμό ως σύμβουλο (αν δεν τον προλάβει άλλος ένας ποταμίσιος), «δεν βλέπεις που πετάει η πόλη; Με ποδηλατόδρομους, πατίνια… μέχρι και εναέρια νέα περιφερειακή ετοιμάζουν…».

Και έχει ένα δίκιο, δεν λέω.

Πετάμε και κερδάμε.

Άγιο είχαμε που ψηφίσαμε αυτούς που ψηφίσαμε.

Για φανταστείτε να ήταν οι προηγούμενοι στα πράγματα;

Βέβαια, τουλάχιστον με εκείνους γελούσαμε καθημερινά. Με τους σημερινούς σοβαροφανείς, μας κόπηκε και το γέλιο.

Βλέπω τον Σήψα στην οθόνη και κάνω τον σταυρό μου.

Βλέπω τον Νικ Χαρντ και βαράω προσοχές.

Επίσης, εκείνοι οι προηγούμενοι, οι ιδεοληπτικοί, έκαναν ό,τι έκαναν, αλλά και τα πίστευαν. Τα υποστήριζαν.

Οι νυν τα κάνουν, χωρίς να τα πιστεύουν, και στα λόγια άλλα λένε. Όμως τα κάνουν.

Εν πάση περιπτώσει, υπάρχουν ερωτήματα.

Θα είναι και οι επόμενες δυο εβδομάδες ιδιαίτερα κρίσιμες, όπως λέει καθημερινά εδώ και ένα 8μηνο ο Νικ Χαρντ;

Θα βολευτούν μόνιμα οι δυστυχείς ικέτες στις νέες δομές στη Μυτιλήνη, ή θα τους ταλαιπωρούν στέλνοντάς τους στην ενδοχώρα, προκειμένου να ανοίξει χώρος για την επόμενη φουρνιά;

Θα μπορέσουν να βρουν εργασία οι ήδη εγκατεστημένοι στην Αθήνα και αλλού, όπως μας λέει ο αρμόδιος υπουργός;

Θα ολοκληρωθεί η καταγραφή των ΜΚΟ από τον κ. Κουμουτσάκο όσο ακόμη ζω;

Θα δούμε μετρό στη Θεσσαλονίκη εντός του τρέχοντος αιώνα;

Αυτά είναι κρίσιμα ερωτήματα, και όχι κάτι άλλα δευτερεύοντα που τίθενται στους (εξαφανισμένους) βουλευτές της ΝΔ, όπως π.χ. τι έγινε με τις προεκλογικές υποσχέσεις του Κυριάκου, πως δεν θα δεχτεί ποτέ να συναντηθεί με «μακεδόνα» πρωθυπουργό;

Ή το άλλο: Θα πάμε Χάγη τελικά, για να ξεβρακωθούμε, ή όχι; Πείτε μας για να ξέρουμε, και για να κανονίσουμε τις δουλειές μας.

Αμ το άλλο; Που πέρυσι το χειμώνα οι ντόπιοι στον Έβρο ήταν όλοι ήρωες, μιας και βοηθούσαν τα ΜΑΤ και τον στρατό να απωθήσουν τους ικέτες που με εντολή του Σουλτάνου έκαναν ντου στα σύνορά;

Σήμερα μάλλον κάτι άλλαξε, διότι ένας τέτοιος ντόπιος που βρήκε λαθρομετανάστες στο χωράφι του, δέχθηκε την επίθεσή τους, αλλά κατάφερε και τους κράτησε με την απειλή κυνηγετικού όπλου μέχρι να καταφτάσει η αστυνομία, μόνο που τελικά συνελήφθη και καταδικάστηκε σε 24 μήνες φυλάκιση.

Πάλι καλά που το δικαστήριο δεν έλαβε υπ’ όψιν τον αντιρατσιστικό νόμο, με τον οποίο τον παρέπεμψε η αστυνομία, διότι τότε θα ξανάβλεπε την ελευθερία του στα βαθιά γεράματα.

Με μια απορία μου να περιμένει απάντηση: Είναι οι Τούρκοι λαθρομετανάστες άλλη φυλή;

Αν όχι, τότε προς τι η σύλληψή του με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο;

Τι ξέρει η αστυνομία, που δεν το ξέρω εγώ;

Όπως αυτό με τους «πρόσφυγες πολέμου» από χώρες που δεν έχουν πόλεμο. Τι μας κρύβει ο ΟΗΕ;

Και εν πάση περιπτώσει, το σκεπτικό της καταδίκης του άτυχου κτηνοτρόφου ήταν ότι τους κράτησε με απειλή όπλου, κι αυτό απαγορεύεται αν κάποιος δεν είναι αστυνομικός ή στρατιωτικός.

Σαν να λένε δηλαδή, πως αν εκδηλωθεί πουθενά φωτιά μην τη σβήσετε. Να περιμένετε την πυροσβεστική.

Ή αν λιποθυμήσει κανείς δίπλα σας μην του δίνετε νερό, μη βοηθάτε… δεν είσαστε διασώστης του ΕΚΑΒ.

Και τέλος, αν δείτε λαθρομετανάστες στο χωράφι σας, κάντε πως κοιμάστε. Όπως μας είχαν πει οι προηγούμενοι, εκείνοι χωρίς γραβάτες, τα ίδια για τους διαρρήκτες. Ο Τόσκας δημιούργησε σχολή. Να τα λέμε όλα.

Το γενικό συμπέρασμα; ΚΕΡΔΑΜΕ ολούθε…

ΥΓ-Δεν θέλω να σας τρομάξω, αλλά κάτι πήρε το μάτι μου σε ξένα σάιτς, για μετεωρίτη που σημαδεύει τα Βαλκάνια!

Λέτε;

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια