Βιβλικές καταστροφές και μεγάλα προβλήματα από την κακοκαιρία στην Εύβοια - Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα Πολιτικά


Μεγάλα προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στην Εύβοια με τα περισσότερα εξ' αυτών να εντοπίζονται σύμφωνα με την Πυροσβεστική στις περιοχές Ψαχνά, Πολιτικά και Λευκαντί.

Στην περιοχή Πολιτικά δύο άνθρωποι, ένας άνδρας 85 ετών και μια γυναίκα 86 ετών ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους, ωστόσο δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί εάν ο θάνατός τους οφείλεται στα πλημμυρικά φαινόμενα.

Σοβαρά προβλήματα έχουν αναφερθεί και από κατοίκους του χωριού Μανίκα στο Βασιλικό.

Δεκάδες άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στα σπίτια τους με την Πυροσβεστική να αναφέρει ότι μέχρι τις εννέα το πρωί της Κυριακής είχαν γίνει από περιοχές της κεντρικής Εύβοιας 150 κλήσεις για απεγκλωβισμούς.

Σύμφωνα με το egnomi.gr, υπερχείλισε ο ποταμός Λήλας και το νερό πέρασε πάνω από τις γέφυρες του Αφρατίου και του Βασιλικού.

Πολλά υπόγεια και ισόγεια σπιτιών πλημμύρισαν και έχουν γίνει δεκάδες κλήσεις για βοήθεια στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και στην Αστυνομία.

Σύμφωνα με το eviathema gr. sτον Δήμο διρφύων Μεσσαπίων δρόμοι και σπίτια έχουν πλημμυρίσει. Όλοι οι δρόμοι της περιοχής έχουν αποκλειστεί κάτι που δυσκολεύει το έργο των πυροσβεστών και της αστυνομίας.

Για βιβλική καταστροφή έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων. «Η κατάσταση είναι στην κορύφωσή της είναι τραγική, βιβλική καταστροφή ο κεντρικός ποταμός των Ψαχνών έχει υπερχειλίσει, το ύψος του νερού είναι στο ένα μέτρο καθόλο το μεγαλύτερο μήκος της πόλης, έχουν πλημμυρίσει τα περισσότερα ισόγεια σπίτια. Στην αρχή το φαινόμενο χτύπησε την κοινότητα των Πολιτικών όπου είναι κοινότητα 1.500 κάτοικων με τους παραθεριστές γύρω στις 2.500».






* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια