Λιβύη: Άμεση κατάπαυση του πυρός σε όλη τη χώρα ανακοίνωσε η κυβέρνηση Σάρατζ


Η κυβέρνηση Εθνικής Συμφιλίωσης με έδρα την Τρίπολη ανακοίνωσε την άμεση κατάπαυση του πυρός στην Λιβύη, όπως αναφέρει το Reuters επικαλούμενο μια ανακοίνωση.

Όπως μεταδίδει το δίκτυο Al Arabiya, ο πρωθυπουργός Φαγέζ αλ-Σάρατζ «έδωσε εντολή σε όλες τις στρατιωτικές δυνάμεις να προχωρήσουν σε άμεση κατάπαυση του πυρός και όλων των πολεμικών επιχειρήσεων σε ολόκληρη τη λιβυκή επικράτεια».


Υπενθυμίζεται ότι στις 17 Αυγούστου, οι υπουργοί Άμυνας της Τουρκίας και του Κατάρ, Χουλουσί Ακάρ και Xαλίντ Μπιν Μοχάμαντ αλ Ατίγια, καθώς και ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας, επισκέφθηκαν την πρωτεύουσα της Λιβύης Τρίπολη εν μέσω προσπαθειών για να επιτευχθεί μια κατάπαυση του πυρός στη διαιρεμένη χώρα, έγινε γνωστό από λιβυκά και τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Σημειώνεται πως, ενώ η Τουρκία και ο περιφερειακός της σύμμαχος, το Κατάρ, υποστηρίζουν την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας, που έχει την έδρα της στην Τριπολη, οι αντίπαλες δυνάμεις στην ανατολική Λιβύη με επικεφαλής τον Χαλίφα Χάφταρ δέχονται υποστήριξη από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Αίγυπτο και τη Ρωσία.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια