Όταν δεν θα προλαβαίνουμε τα χιλιάδες φέρετρα θα είναι ήδη πολύ αργά


Το τελευταίο διάστημα παρά την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού αλλά και τις προειδοποιήσεις των ειδικών, παρατηρείται μια γενικότερη αδιαφορία στην τήρηση των μέτρων που φτάνει στα όρια της καταστρατήγησης και της εγκληματικής αδιαφορίας, ιδίως στην επαρχία.

Προφανώς πολύ συνάνθρωποι μας θεωρούν συνωμοσία τα χιλιάδες φέρετρα στη βόρεια Ιταλία, στην Ισπανία, στη Γαλλία, στο Ηνωμένο Βασίλειο στις ΗΠΑ και αλλού.

Βεβαίως ο καθένας μπορεί να πιστεύει ότι θέλει και να ενεργεί όπως του "καπνίσει" αρκεί με τις ενέργειες του και τη συμπεριφορά του να μην θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του διπλανού του.

Πολύ περισσότερο δε όταν υπάρχουν κυβερνητικές αποφάσεις, βλέπεται ζούμε ακόμα σε οργανωμένη κοινωνία ή μήπως όχι, που ορίζουν τους κανόνες λειτουργίας σε χώρους συναθροίσεων και υγειονομικού ενδιαφέροντος στα πλαίσια της αντιμετώπισης της πανδημίας.

Αφορμή για το σχόλιο στάθηκε περιστατικό που συνέβη σήμερα το μεσημέρι σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή Κάμπου Κρανιδίου.

Συγκεκριμένα οι κοπέλες του προσωπικού φορούσαν τις μάσκες στο σαγόνι σαν αξεσουάρ, ο προβλεπόμενος αριθμός των 4 ατόμων ταυτόχρονα για είσοδο δεν τηρούταν, περιμένοντας τη σύζυγο μου έξω από το κατάστημα, όταν μπήκε ήταν ένας πελάτης, ακολούθησαν άλλοι 3 ενήλικες και 3 παιδιά.

Μάσκα από τους πελάτες φορούσε μόνο η συζύγος μου και όταν διαμαρτυρήθηκα για το συμβάν η μια εκ των παραβατών "θιγούμενη" πελάτης μου συνέστησε αν φοβάμαι να κάτσω σπίτι μου...

Να πληροφορήσω λοιπόν την μαυροφορεμένη (δεν θα την πω κυρία) με το μαύρο SEAT LEON FR ότι αν σε μερικές βδομάδες τα φέρετρα στη χώρα αρχίζουν να γίνονται χιλιάδες θα είναι πάρα πολύ αργά και μέσα σε αυτά μπορεί να βρίσκονται και συγγενείς της.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε και στο τοπικό αστυνομικό τμήμα και ας ελπίσουμε ότι θα επιληφθεί.
Για το θέμα αν χρειαστεί θα επανέλθουμε γιατί σε επικοινωνία με το κέντρο επιχειρήσεων της πολιτικής προστασίας δεν είδα να υπάρχει ενδιαφέρον και με παρέπεμψαν στο τοπικό ΑΤ.

Giorgos Ster

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια