Μελέτη Αυστραλών αποκαλύπτει το ρόφημα που προστατεύει από τον καρκίνο του ήπατος


Αυστραλοί επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η κατανάλωση δύο φλιτζανιών καφέ την ημέρα μειώνει τις πιθανότητες καρκίνου του ήπατος.

Στο συμπέρασμα πως αν οι άνθρωποι έπιναν καθημερινά δύο φλιτζάνια καφέ, θα είχαν λιγότερες πιθανότητες να χάσουν τη ζωή τους από καρκίνο του ήπατος, κατέληξε ομάδα Αυστραλών επιστημόνων, οι οποίοι προτρέπουν τις κυβερνήσεις να ενθαρρύνουν τους πολίτες να καταναλώνουν καφέ.

Τα αποτελέσματα της μελέτης των Αυστραλών επιστημόνων, δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Aliment Pharmacology and Therapeutics, ενώ μέχρι τώρα υπάρχουν αρκετές μελέτες που έχουν δείξει πως η κατανάλωση καφέ μπορεί να έχει πολλά οφέλη, αν βέβαια καταναλώνεται με μέτρο.

Έτσι, σύμφωνα με την ομάδα των επιστημόνων, όσοι πίνουν δύο έως τρία φλιτζάνια καφέ την ημέρα, έχουν μείωση κατά 38% του κινδύνου προσβολής τον καρκίνο ήπατος, καθώς και 46% μείωση του κινδύνου θανάτου από χρόνια ηπατική νόσο.

Η κατανάλωση τεσσάρων ή περισσότερων φλιτζανιών την ημέρα, θα αύξανε αυτούς τους αριθμούς στο 41% ​​και 71% αντίστοιχα, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Η έρευνα

Για να καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα οι επιστήμονες, μελέτησαν δεδομένα για περιπτώσεις καρκίνων του ήπατος, που καταγράφηκαν σε 194 χώρες το 2016.

Τον ίδιο χρόνο, 1.240.201 θάνατοι από καρκίνο του ήπατος καταγράφηκαν σε άτομα άνω των 15 ετών. Στη συνέχεια, οι ερευνητές συγκέντρωσαν στατιστικά στοιχεία για την κατανάλωση καφέ και πρόσθεσαν τα δύο σύνολα δεδομένων σε ένα μοντέλο, το οποίο έδειξε συνδέσεις μεταξύ κατανάλωσης καφέ και μειωμένου καρκίνου του ήπατος.

Σύμφωνα με το μοντέλο αυτό, αν όλοι έπιναν δύο φλιτζάνια καφέ την ημέρα το 2016, θα υπήρχαν 452.861 λιγότεροι θάνατοι.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια