Μάσκες παντού


Του Σόλοικου

Η πιο ευφάνταστη μυθοπλασία δεν θα μπορούσε να προβλέψει την εξωπραγματική και πέρα από κάθε λογική, απειλητική κατάσταση που θα επέβαλλε παγκόσμια ο κορωνοϊός, σαν φόβητρο επιβουλής της ζωής όλων μας. Επικρέμεται ως φοβικό αόρατο ον πάνω από τις ζωές μας που τις έχει καταστήσει ανά πάσα στιγμή ευάλωτες, ευπρόσβλητες και απειλούμενες.

Έτσι η χρήση της προστατευτικής μάσκας σαν μέτρο περιορισμού της διασποράς του ιού μέσω των αεροσωματιδίων είναι εκ των πραγμάτων αναγκαία, παρά τις προβαλλόμενες αντιρρήσεις.

Τώρα που μας επέβαλλαν την μάσκα κατά του κορωνοϊού, καιρός είναι να αναλογισθούμε πόσες μάσκες ηθελημένα ο καθένας μας φοράει, για να μη δείχνει ποιος πραγματικά είναι.

Τη μάσκα του πόνου, της χαράς, της συμπόνιας, της αλαζονείας, της καλοσύνης, της σύνεσης, της δήθεν διάθεσης για προσφορά, της αδιαφορίας, της ανικανότητας, της σκόπιμα επιτηδευμένης συμπεριφοράς, της αχαριστίας και της κακίας.

Με τις μάσκες μας που όλοι φοράμε που δεν είναι υποχρεωτικές ούτε μάσκες καλλωπισμού ή καθαρισμού προσώπου, αλλά μάσκες που σκεπάζουν και επιβεβαιώνουν την σκληρότητα και τις συνθήκες επιβίωσης της ζωής μας δεν δείχνουμε ποιοι πραγματικά είμαστε.

Ζούμε επιτηδευμένα με τη μάσκα που κάθε φορά μας ταιριάζει, για να μπορούμε να κάνομε χρήση των συνανθρώπων μας τέτοια, που μόνο μας ωφελεί.

Αυτή όμως είναι μάσκα υποκρισίας και αναλγησίας, αλλά και κακίας, που δεν δείχνει γενναιότητα προθέσεων και πράξεων, αλλά τυχοδιωκτισμό και καιροσκοπισμό.

Όταν ο κορωνοϊός δεν θα υπάρχει και θα βγάλουμε τις μάσκες, που μας επέβαλλαν, ας αναλογισθούμε και εμείς τι θα κάνουμε και με τις δικές μας μάσκες.

Που τις έχομε όλοι εύκολες για κάθε χρήση. Και να πετάξουμε αυτές που θα μας ελευθερώσουν ώστε να απαλλαγούμε από τα εσωτερικά μας συμπλέγματα, για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι.

Η ζωή μπορεί να νικήσει κάθε λοιμό, ποτέ όμως δεν μπορεί να νικήσει την κακία των ανθρώπων. Γιατί ένας ιός έρχεται, περνά και φεύγει, η κακία όμως μένει για πάντα. Και κατατυραννά τη ζωή των ανθρώπων, αφού το φτάρνισμά της μπορεί να σκοτώσει ελέφαντα.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια