Sponsor

ATHENS WEATHER

Κοριογενιά της συμφοράς και εκβιασμοί στο παραμάγαζο


Ήταν οι υπουργοί και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «αδαείς», «ασυνάρτητοι», «ατζαμήδες», «αφελείς» και «αθώοι» που έπεφταν στις «παγίδες» του δεξιού «παρακράτους» που, όπως ισχυρίζονται σήμερα, λειτουργούσε ερήμην και εις βάρος τους τα χρόνια της διακυβέρνησής τους; Το τεκμήριο της πολιτικής αφέλειας των αριστερών έναντι της δολιότητας των δεξιών έρχεται τώρα να διαδεχθεί το ξεφτισμένο από τους ίδιους «ηθικό πλεονέκτημα», με σκοπό να αποσείσει τις ευθύνες για όσα οργιώδη εκτυλίχθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Είτε αφορούσαν τις κεντρικές επιλογές του «μαγαζιού» για την ποδηγέτηση της Δικαιοσύνης και των ΜΜΕ, την πολιτική και ηθική εξόντωση των πολιτικών αντιπάλων. Είτε τις επιμέρους «ατζέντες» και τα «outsourcing» των υπουργών της συγκυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου. Είτε ακόμη και τη «συλλογική» προστασία τους από τους νεκρούς της τραγωδίας στο Μάτι με την επιχείρηση συγκάλυψης των εγκληματικών παραλείψεων και της ανεπάρκειας προσώπων και μηχανισμών.

Σήμερα, που αποκαλύπτονται, φωνάζουν για το παρακράτος που «παρακολουθούσε» υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ, για τις κασέτες που αποκαλύπτουν τα «μαγαζιά», τις «παράνομες» ηχογραφήσεις που μαρτυρούν τη φαυλότητα και τη χυδαιότητα των «στόκων» που χρησιμοποίησαν για να ελέγξουν τους «αρμούς της εξουσίας». Ο πιο έμπειρος απ' όλους τους, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, αποφεύγει να μιλήσει για το δεξιό παρακράτος και από βήματος της Βουλής προέβη στην πολιτική απολογία που ξέρει ότι θα χρειαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε τέσσερις αράδες. «Υπήρξαμε από την πρώτη μέχρι και την τελευταία στιγμή με έναν κώδικα αξιών απαρέγκλιτο πάνω σε θέματα του κράτους δικαίου, της δικαιοσύνης, της δημοκρατίας των ελευθεριών, της συναίνεσης -όπου μπορεί να γίνει- και του αδιάφθορου πολιτικού συστήματος».

Και όμως, από το πρώτο ως το ύστατο λεπτό της διακυβέρνησης Τσίπρα ο «έλεγχος» ήταν η λέξη-κλειδί. Ελεγχος επί παντός και επί πάντων. Συντρόφων, εταίρων και συμμάχων περιλαμβανομένων. Επί πρωθυπουργίας του κ. Τσίπρα δεν υπήρχε χρεία κανενός δεξιού ή εξωγήινου παρακράτους για να παρακολουθεί και να ελέγχει τους υπουργούς του. Το έκαναν οι ίδιοι! Μεταξύ τους. Με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών να έχει μετατραπεί σε «μπακαλόπαιδο» για τις ανάγκες του «μαγαζιού». Και διάφορα παραθεσμικά κέντρα και παράκεντρα που λειτουργούσαν ακόμη και με όρους υποκόσμου. Μόνοι τους τα κάρφωναν, μόνοι τους τα διαφήμιζαν. Η επιλογή της κοινωνίας πριν από έναν χρόνο με την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν η χώρα να προχωρήσει μπροστά. Να μπουν στην άκρη τα ολοκληρωτικά εγχειρίδια διακυβέρνησης και τα σχετικά «εργαλεία» του κράτους. Η ιστορία της συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν μπορεί ούτε να ξαναγραφεί ούτε να διαγραφεί. Είναι εκεί «πειστήριο» για το ποιος έστησε και λειτούργησε το πλέον αδίστακτο παρακράτος των τελευταίων πολλών δεκαετιών.

Με αλληλοπαρακολουθήσεις και εκβιασμούς ανάμεσα στα μέλη της ίδιας κυβέρνησης, εξόντωσης πολιτικών αντιπάλων με μαζική σκευωρία και όργανα κουκουλοφόρους μάρτυρες, απειλές, βόμβες και χυδαία πρωτοσέλιδα κατά δικαστών, εκβιασμούς κατά επιχειρηματιών, παρακολουθήσεις και προληπτικές προσαγωγές «αντιδρώντων» πολιτών. Μέχρι και την ύπαρξη κομματικού συνδέσμου μεταξύ των κρατούμενων στις φυλακές με το υπουργείο Δικαιοσύνης για τα υπό προώθηση νομοθετήματα. Ο χρόνος άμβλυνε τις εντυπώσεις, αλλά δεν «κατάργησε» τα γεγονότα. Τα γεγονότα είναι εκεί και στη διάθεση της Ιστορίας για την αναζήτηση του «ενορχηστρωτή» του παρακράτους από το 2015 έως το 2019.

Σε ένα από τα υπαινικτικά ξεσπάσματά του ως αρχηγός του ΜέΡΑ 25, ο Γιάνης Βαρουφάκης απευθυνόμενος στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή όσα είχε πει ο κ. Τσίπρας ανέφερε: «Ακουσα τον κ. Τσίπρα να αναφέρεται στην περίοδο του κ. Ρουμπάτη ως χρυσή. Δεν ήταν. Προσωπικά έχω γνώση ότι επί κ. Ρουμπάτη το σκοτεινό κράτος λειτουργούσε εναντίον ακόμη και της κυβέρνησής μας. Με τον κ. Ρουμπάτη να παίζει σημαντικό ρόλο. Το έχω καταγγείλει στο βιβλίο μου. Ας έρθει κάποιος να με μηνύσει για αυτό που έγραψα για τον κ. Ρουμπάτη, θα ζητήσω την άρση της ασυλίας μου». Κανείς δεν ασχολήθηκε με τα γραφόμενα και τα λεγόμενα του κ. Βαρουφάκη. Αλλά υπάρχουν. Ο Βαρουφάκης, με όποιον αστερίσκο βάλει κανείς στην αξιοπιστία του, εξιστορεί στο βιβλίο του πως όταν ανέλαβε το υπουργείο Οικονομικών και επειδή είχε αμφιβολίες για την αφοσίωση των υπηρεσιακών στελεχών του ζήτησε να δει κατ' ιδίαν τον τότε διοικητή της υπηρεσίας. Και εκείνος -πάντα σύμφωνα με τον Βαρουφάκη- του επιβεβαίωσε τους φόβους του: «Πως δεν είχα την αφοσίωση ολόκληρων τμημάτων μέσα στο υπουργείο μου (σ.σ. χαρακτηριστικά αναφέρει πως ήταν αφοσιωμένοι αλλού), ενώ με ενημέρωσε πόσο στενή είχε γίνει η σχέση μεταξύ των διευθυντών αυτών των τμημάτων και των αξιωματούχων της τρόικας».

Ο κ. Βαρουφάκης δεν δικαιολογεί πώς διανοήθηκε ως υπουργός δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης να ζητήσει από τον διοικητή της ΕΥΠ βοήθεια για να διαπιστώσει την αφοσίωση των υπηρεσιακών στελεχών του. Ούτε εξηγεί πώς ο τότε διοικητής γνώριζε όσα του είπε. Είναι όμως εκνευριστικά αναλυτικός όταν περιγράφει ότι στις συναντήσεις στο Μαξίμου τής τότε διαπραγματευτικής ομάδας συναντούσε πολύ τακτικά τον επικεφαλής της ΕΥΠ. «Μετά την πρώτη εκείνη συνάντηση θα συναντούσα τον Ρουμπάτη τακτικά στο Μαξίμου, σε γραφείο δίπλα από το πρωθυπουργικό, όπου συχνά περίμενε να συναντήσει τον Αλέξη πριν ή μετά τις τακτικές συνεδριάσεις του "πολεμικού μας συμβουλίου", όπως αποκαλούσαμε μεταξύ σοβαρού κι αστείου τη διαπραγματευτική μας ομάδα». Η κυβέρνηση Τσίπρα διαπραγματεύεται με τους Ευρωπαίους εταίρους και δανειστές και στο «πολεμικό συμβούλιο» παρίσταται και παρέχει χρήσιμες αναφορές ο επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών! Κι αυτό σε μια κυβέρνηση που αυτοδιαφημιζόταν ως κυβέρνηση της Αριστεράς!

Διάλογοι με πολλά νοήματα...

Η εξιστόρηση Βαρουφάκη περιγράφει ένα ευρύ πεδίο παρακολουθήσεων της ΕΥΠ, εντός και εκτός Ελλάδας. Σχετικός είναι ο διάλογος που μεταφέρει στις σελίδες του βιβλίου:

ΤΣΙΠΡΑΣ: Ο Σαγιάς είναι πεπεισμένος πως τα έχεις βρει με τον Σόιμπλε για να μας βγάλεις από το ευρώ. Και νομίζω πως έχει πείσει και τον Παππά.
Γ.Β.: Αυτό πιστεύεις κι εσύ, Αλέξη;
ΤΣΙΠΡΑΣ: Οχι, αλλά αυτοί είναι πεπεισμένοι.
Γ.Β.: Γιατί; Πώς; Σε τι το βασίζουν; Αν έχω πετύχει κάτι είναι να μπλοκάρω, εκ μέρους σου, τις προσπάθειες του Σόιμπλε για Grexit.
ΤΣΙΠΡΑΣ: Ο Ρουμπάτης τούς λέει άλλα.

Ο Βαρουφάκης γράφει: «Επρεπε να ερευνήσω το θέμα όσο μπορούσα. Τουλάχιστον να διακρίνω αν ο Ρουμπάτης είχε πει ψέματα για μένα». Και η ευκαιρία, πάντα σύμφωνα με την ιστορία που περιγράφει, του δόθηκε το βράδυ πριν από το Eurogroup της 11ης Μαΐου.

«Το "πολεμικό συμβούλιο" είχε αποφασίσει ποια στρατηγική έπρεπε να ακολουθήσω στο Eurogroup και ετοιμαζόταν να λήξει. Ο Ρουμπάτης έτυχε να συμμετέχει τα τελευταία δεκαπέντε λεπτά της συνάντησης. Καθώς σηκωνόμασταν για να φύγουμε, ο Αλέξης στράφηκε προς το μέρος μου και μου είπε ενώπιον όλων: "Αύριο να είσαι ήρεμος. Μη χάσεις την ψυχραιμία σου". Χαμογέλασα και είπα σε ήρεμο τόνο: "Πάντα είμαι παράδειγμα ψυχραιμίας στο Eurogroup". Και κοιτώντας τον Ρουμπάτη, ρώτησα τον Αλέξη: "Σου έχουν μεταφέρει διαφορετικές πληροφορίες, Αλέξη;". Ο Αλέξης κοίταξε τον Ρουμπάτη, παραμένοντας σιωπηλός. "Εχασες την ψυχραιμία σου στη Ρίγα, Γιάνη", είπε ο Ρουμπάτης κομπιάζοντας. "Οχι, Γιάννη. Δεν έχασα την ψυχραιμία μου ούτε για ένα δευτερόλεπτο. Αν έχεις πει κάτι διαφορετικό στους υπόλοιπους", είπα στον Ρουμπάτη δείχνοντας τους άλλους στην αίθουσα, "είτε έλαβες λάθος πληροφορίες από τις “πηγές” σου, είτε λες ψέματα"». Ο πρώην υπουργός Οικονομικών κατέληξε στο ξεκάθαρο συμπέρασμά του: «Ο αρχηγός της ΕΥΠ μετέφερε ηθελημένα ψευδείς αναφορές για μένα στον πρωθυπουργό και στα μέλη του "πολεμικού μας συμβουλίου". Αν ένιωθε ότι είχε το δικαίωμα να τους πει ψέματα για μένα ως προς το Eurogroup της Ρίγας, γιατί να μην πει ψέματα και για τη σχέση μου με τον Σόιμπλε;».

Τότε ήταν που ο Βαρουφάκης επέστρεψε στο γραφείο του και κατέβασε από το κινητό του την ηχογράφηση της Ρίγας στον υπολογιστή και την έστειλε «με προσωπικά στικάκια, σε όλα τα μέλη του Κυβερνητικού Συμβουλίου (δηλαδή σε όλους τους υπουργούς και τους αναπληρωτές υπουργούς) και σε όλα τα μέλη του "πολεμικού συμβουλίου" που δεν ήταν υπουργοί».

Σε σύνοψη η πρώτη ιστορία στο παζλ των αλληλο-παρακολουθήσεων στην κυβέρνηση Τσίπρα, όπως την περιγράφει ο Βαρουφάκης: Ο τότε υπουργός Οικονομικών ομολογεί ότι ζήτησε τη συνδρομή της ΕΥΠ για να ελέγξει τους διευθυντές και τα στελέχη του υπουργείου του! Κατά τον ισχυρισμό του, ο αρχηγός της ΕΥΠ επιβεβαίωσε ότι αυτοί ήταν αφοσιωμένοι στους δανειστές. Ο Αλέξης Τσίπρας, αν μη τι άλλο, ήξερε ότι ο αρχηγός της ΕΥΠ καταγράφει τον υπουργό του μέσα στα Eurogroup την ώρα που ο Βαρουφάκης κατέγραφε τους ομολόγους του Ευρωπαίους και έδινε σχετικό στικάκι στους υπουργούς και υφυπουργούς!

«Κοριοί» στο δωμάτιο της Ντέλια

Εναν χρόνο αργότερα, το 2016, και ενώ ο Βαρουφάκης έχει πάρει την άγουσα και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναλαμβάνει τις σκληρές διαπραγματεύσεις σε μια δύσκολη στροφή της διαπραγμάτευσης για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, άφησαν να διαρρεύσουν στα Wikileaks αποσπάσματα από τις συνομιλίες των αξιωματούχων της τρόικας στο «Χίλτον». Αλλά και τηλεφωνικές συνομιλίες του γνωστού σε όλους Πολ Τόμσεν με τη σκληρή απεσταλμένη του ταμείου Ντέλια Βελκουλέσκου, η οποία του τηλεφωνεί από το δωμάτιό της στο ξενοδοχείο. Οι συνομιλίες είναι αποκαλυπτικές και αφήνουν να εννοηθεί πως το ΔΝΤ δεν θα διστάσει να οδηγήσει την Ελλάδα κοντά στο πιστωτικό γεγονός προκειμένου η κυβέρνηση Τσίπρα να υποχωρήσει και να δεχθεί τις θέσεις του Ταμείου. Αλλά αποκαλύπτουν και τη διάσταση θέσεων μεταξύ του Ταμείου και των Ευρωπαίων εταίρων. Η υποκλοπή των επικοινωνιών και η διαρροή διευκολύνουν την κυβέρνηση Τσίπρα να εμφανίζει το ΔΝΤ ως «αδίστακτο» αλλά προκαλεί νέα μεγάλη εμπλοκή και ζημιά. Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών είχε αναλάβει να ελέγξει ποιος υπέκλεπτε τις συνομιλίες από το «Χίλτον»! Θα είχε ενδιαφέρον έστω και σήμερα να μάθουμε αν συντάχθηκε και πού είναι το σχετικό πόρισμα. Η γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel σε δημοσίευμά της εκείνες τις ημέρες κάνει λόγο για κανονική παρακολούθηση και υποκλοπή και γράφει ότι «ο Γιάννης Ρουμπάτης, επικεφαλής της ΕΥΠ και άνθρωπος του Τσίπρα, θεωρείται ως "η πηγή της διαρροής"».

«Δεν ξέρεις τι μας έχει δώσει!»

Ο παρακολουθήσας του παρακολουθήσαντος, ο «κανονικός μαφιόζος» και ο «δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο»

Η ηχογραφημένη επίμαχη συνομιλία Παππά - Μιωνή από το 2016 προσθέτει πολλούς κρίκους στο πώς ήταν δομημένο το «σύστημα» και πώς τα διάφορα επάλληλα συστήματα εξασφάλιζαν πληροφορίες, «όπλα», συμμαχίες, διασφάλιζαν ατζέντες και φιλίες και εξασφάλιζαν εσωτερική ισχύ.
Ο Σάμπυ Μιωνής κάνει την εξής περιγραφή «... αυτός είναι τελείως μαφιόζος» και ο Νίκος Παππάς ρωτάει κατευθείαν «Ο Παπαγγελόπουλος;», με τον Μιωνή να του απαντά: «Ναι ρε και μπορεί να σας κάνει τη δουλειά σας σε άλλα πράγματα που να χρειάζεται ένας τέτοιος, εγώ δε λέω πως όχι, whatever, εσείς ξέρετε τη δουλειά σας, αλλά στην προκειμένη περίπτωση με γ...εί τρελά, σε σημείο που εγώ θα έπρεπε να αντιδράσω. Δεν γίνεται! Και δεν θέλω, μα με βλέπεις πώς κρατιέμαι».

Καμμένο Χαρτί

Οι ιθύνοντες του «μαγαζιού» δείχνουν ωστόσο να ετοιμάζουν την άμυνά τους απέναντι στον πόλεμο της κασέτας, καθώς απ’ ό,τι μπορεί να εικάσει κάποιος το διαθέσιμο στοκ στα χέρια των εταίρων είναι μεγάλο. Το consept της στρατηγικής αντεπίθεσης περιλαμβάνει και το σενάριο «δείξετε και κάψτε τον Ρουμπάτη». Ηδη η ιστοσελίδα tvxσ.gr του ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου, ο οποίος πρόσφατα είχε βρεθεί σε μια χαλαρή στιγμή στην Αίγινα με τον κ. Τσίπρα, δημοσίευσε εκτιμήσεις και σενάρια σύμφωνα με τα οποία δεν αποκλείεται ο επικεφαλής της ΕΥΠ κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (παρατίθενται και οι άλλες πρώην ιδιότητες του πρώην ευρωβουλευτή και κυβερνητικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ) Γιάννης Ρουμπάτης «να... διευκόλυνε τον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη, διατηρώντας ανοικτούς και πιθανώς προσωπικούς διαύλους επικοινωνίας». Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, κατά το tvxs, κατηγορούν τον κ. Ρουμπάτη ότι «λειτούργησε με απόλυτα προσωπική ατζέντα και ότι φέρεται να ανέπτυξε προσωπικές επιχειρηματικές δραστηριότητες, ίσως και εκμεταλλευόμενος τη θέση του».

Στην πολιτική ουσία του, το σχετικό σενάριο εμφανίζει μια παράλληλη ΕΥΠ του Γιάννη Ρουμπάτη που λειτουργούσε εκτός των προθέσεων του κ. Τσίπρα!

Τερατώδεις καταγγελίες για παρακολουθήσεις διπλωματών, ανεπίσημες μυστικές υπηρεσίες, μίζες, εκβιασμούς και απειλές εμπεριείχε ο ανελέητος πόλεμος που εκτυλίχθηκε μεταξύ του Νίκου Κοτζιά και του Πάνου Καμμένου με επίδικο τη συμφωνία των Πρεσπών, τα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ και του Αμυνας, τα εκατομμύρια του Σόρος και τις βίζες.

Στις δημόσια ανταλλαγμένες αλληλοκατηγορίες και στις αλληλομηνύσεις τους -κάπου βρίσκονται σε κάποιο εισαγγελικό συρτάρι- ο Πάνος Καμμένος και ο Νίκος Κοτζιάς τα έβγαλαν όλα στη φόρα.

Ο Πάνος Καμμένος κατηγόρησε μεταξύ άλλων τον Νίκο Κοτζιά ότι από τα μυστικά κονδύλια «παρακολουθεί διπλωμάτες»! Και ο Νίκος Κοτζιάς φώναζε στη Βουλή ότι ο Πάνος Καμμένος έχει στην κατοχή του «προϊόν παράνομης υποκλοπής» και τον προκαλούσε να πάνε στα δικαστήρια, ώστε «εκεί να αποδειχθεί και το ελατήριό του και το ίδιον όφελος και η εξυπηρέτηση τρίτων». Ενώ σε μία από τις χειμαρρώδεις συνεντεύξεις του σε κανάλι της Κρήτης, ο πρώην ΥΠΕΞ ζητούσε συνταγματική πρόβλεψη για τον έλεγχο των απόρρητων κονδυλίων και έλεγχο «των μυστικών υπηρεσιών επισήμων, αλλά και αυτών που κάποιοι πάνε να φτιάξουν».

«Η μεγάλη σούρα 3 ημέρες και η μεγάλη 4»

Τις καταγγελίες Κοτζιά περί «παρακράτους και υποκόσμου» ο άνθρωπος που εξέφραζε όσο κανείς τις διαθέσεις του Μεγάρου Μαξίμου, ο Παύλος Πολάκης, τις αντιπαρήλθε με την παροιμία του πότη «κάθε σούρα 3 ημέρες και η μεγάλη 4».

Αυτή ήταν η βεβαιότητα του κεντρικού πυρήνα εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ, εντός και εκτός του Μεγάρου Μαξίμου. Ο,τι κι αν βγάλουν στη φόρα οι ίδιοι, ό,τι κι αν αποκαλυφθεί από τα «βοθροκάναλα» και τις «πουλημένες εφημερίδες» για το «παρακράτος» και τους παραδομένους στην εξουσία αρμούς, η κοινωνία θα το αντιμετωπίσει ως μια 4ήμερη μεγάλη σούρα.

«Κράταγε» τον Καμμένο με τις κασέτες της ΕΥΠ;

Τον Φεβρουάριο του 2018 και ενώ ο Αλέξης Τσίπρας θα έφερνε στη Βουλή προς ψήφιση τη Συμφωνία των Πρεσπών υπό τις θερμές επευφημίες του διεθνούς παράγοντα, η αγωνία για το τι θα πράξει τελικά ο συγκυβερνήτης του Πάνος Καμμένος ήταν μεγάλη. Μέχρι τη βραδιά που ο Αλέξης Τσίπρας βγαίνοντας από την αίθουσα της Ολομέλειας ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους «αν ο Καμμένος πάρει τους υπουργούς του;», δηλαδή για τον κίνδυνο να πέσει η κυβέρνηση. «Πού να πάει ο Καμμένος; Μείνετε ήσυχοι. Δεν θα έχετε τόσο σοβαρές ειδήσεις», απάντησε ο τότε πρωθυπουργός.

Το «Πού να πάει ο Καμμένος;» δεν ήταν έκφραση βεβαιότητας για την «πίστη» του κυβερνητικού συνεταίρου. Εμοιαζε ως δηλωτικό του «αδιεξόδου» στο οποίο βρισκόταν ο τότε πρόεδρος των ΑΝΕΛ. Μια ισχυρή εκδοχή για τις «αλυσίδες» με τις οποίες ο κ. Καμμένος έμενε δεμένος με τον κ. Αλέξη Τσίπρα προέκυψε το 2020! Από μια έκθεση της ΕΥΠ -που επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρακολουθούσε ένα μεγάλο κύκλωμα ανθρώπων της νύχτας, επίορκων αξιωματικών της ΕΛΑΣ κ.λπ.- και μέσα από τις σελίδες μιας δικογραφίας που έμεινε στα συρτάρια της Δικαιοσύνης!

Ο Καμμένος, ο Κοτζιάς και τα μυστικά κονδύλια

Καταγγελίες, απειλές και υπονοούμενα επιπέδου... υποκόσμου περιλάμβανε η βεντέτα των δύο κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης Τσίπρα.

Τα στοιχεία της ΕΥΠ ενδεχομένως να ανάγκασαν τον άλλοτε μακεδονομάχο Καμμένο να «καταπιεί αμάσητη» ολόκληρη τη συμφωνία των Πρεσπών υποστηρίζουν άνθρωποι που άκουσαν τον ίδιο τον Τσίπρα να λέει με χαρακτηριστική άνεση τη νύχτα της ψηφοφορίας στους δημοσιογράφους: «Πού να πάει ο Καμμένος; Μείνετε ήσυχοι. Δεν θα έχετε τόσο σοβαρές ειδήσεις»

Αναδημοσίευση από τον Φιλελεύθερο
Κατερίνα Γαλανού

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια