Ιαπωνική εταιρεία παρουσίασε ηλεκτροκίνητο «ιπτάμενο αυτοκίνητο» | Βίντεο


Η ιαπωνική εταιρεία SkyDrive παρουσίασε βίντεο από την πρώτη επιτυχημένη δοκιμή εναέριου μέσου ατομικής μεταφοράς που κινείται με ηλεκτρισμό.

Την πρώτη επιτυχημένη δοκιμή του πρωτότυπου «ιπτάμενου αυτοκινήτου» δημοσιοποίησε μέσω βίντεο, η ιαπωνική εταιρεία SkyDrive, αν και ουσιαστικά το όχημα είναι μονής θέσης.

Το όχημα είναι εφοδιασμένο με οκτώ έλικες σε τέσσερα φτερά και το βίντεο παρουσιάζει το πρωτότυπο μοντέλο, να σηκώνει στον αέρα τον πιλότο-οδηγό και στη συνέχεια να του επιτρέπει να κάνει ελιγμούς για περίπου τέσσερα λεπτά.



Αν και το μοντέλο της SkyDrive δεν συγκρίνεται με τα οχήματα που βλέπουμε στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας, καθώς μπορεί να μείνει στον αέρα από πέντα έως 10 λεπτά, είναι ωστόσο ένα από τα λίγα λειτουργικά EVTOL ((electric vertical takeoff and landing), δηλαδή ηλεκτροκινούμενα οχήματα κάθετης απογείωσης και προσγείωσης. Η εταιρεία προς το παρόν, παρουσιάζει το μοντέλο ως ένα ατομικό μέσο μεταφοράς μικρής εμβέλειας.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους που το αναπτύσσουν, ο χρόνος πτήσης του οχήματος μπορεί να αυξηθεί σε 30 λεπτά, γεγονός που θα μπορούσε να το κάνει βιώσιμο στην αγορά των συγκεκριμένων προϊόντων.

Η πρώτη αποτυχημένη προσπάθεια και τα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν
Υπάρχουν, ωστόσο, άλλα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν, όπως το μέγεθος της μπαταρίας, ο έλεγχος της εναέριας κυκλοφορίας και η ανάγκη για υποδομή. Η SkyDrive ελπίζει να επιλύσει αυτά τα ζητήματα και να έχει το «όχημα» έτοιμο για την αγορά έως το 2023.

Η επιτυχημένη δοκιμή του ιπτάμενου οχήματος τους, έγινε μετά από μία αποτυχία το 2017, όταν το πρώτο πρωτότυπο όχημά τους δεν κατάφερε να λειτουργήσει σωστά. Από τότε, η εταιρεία προσέλκυσε χρηματοδότηση περίπου 37 εκατομμυρίων δολαρίων, με πρωταρχικούς επενδυτές τις εταιρείες Toyota, Panasonic και την εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών Bandai Namco, μαζί με την Τράπεζα της Ιαπωνίας.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια