Το Twitter «πάγωσε» τους επιβεβαιωμένους λογαριασμούς ύστερα από μαζικό χακάρισμα


Εκτεταμένη κυβερνοεπίθεση δέχθηκε το Twitter, την Τετάρτη (15/07, τοπική ώρα), καθώς πολλά προφίλ -ιδίως διασημοτήτων- παραβιάστηκαν και αναρτήθηκαν δημοσιεύσεις που υπόσχονταν οικονομικές απολαβές και έτσι η διαδικτυακή πλατφόρμα ανέστειλε τους επιβεβαιωμένους λογαριασμούς.

Πολλά προφίλ διασημοτήτων και εταιρειών στο Twitter, όπως του Έλον Μασκ, του Μπενιαμίν Νετανιάχου και της Apple, έπεσαν θύμα χάκερ την Τετάρτη (15/07, τοπική ώρα) και η διαδικτυακή πλατφόρμα ανέστειλε τη δυνατότητα δημοσίευσης από επιβεβαιωμένους λογαριασμούς, λ.χ. του Sputnik International.
​Πάντως, το Twitter αναγνώρισε τη μεγαλύτερη κυβερνοεπίθεση στην ιστορία του δικτύου και με σχετική ανάρτησή του επισήμανε πως διερευνά το περιστατικό. Επίσης, η πλατφόρμα προέτρεψε όσους έχουν επηρεαστεί από το χάκινγκ να αλλάξουν τον κωδικό πρόσβασής τους.
Στη δημοσίευση των χάκερ, που αναρτήθηκε σε πολλούς λογαριασμούς, τονιζόταν το εξής:

«Αισθάνομαι ευγνώμων, διπλασιάζοντας όλες τις πληρωμές που αποστέλλονται στη διεύθυνση Bitcoin μου! Στέλνετε 1.000 δολάρια, σας στέλνω πίσω 2.000 δολάρια! Αυτό γίνεται μόνο για τα επόμενα 30 λεπτά».



Πάντως, το Twitter δεν έχει ακόμα επιβεβαιώσει ποιοι επηρεάζονται από το «πάγωμα» των επιβεβαιωμένων λογαριασμών στην πλατφόρμα του ή πόσο θα διαρκέσει.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια