O Elon Musk θέλει να μεταφέρει τη μουσική απευθείας μέσα στον εγκέφαλό μας…


Η τεχνολογία του Neuralink θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί για το streaming μουσικής απευθείας στον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Η τεχνολογία Neuralink έχει ως στόχο της την αντιμετώπιση των συνεπειών εκφυλιστικών νόσων του ανθρώπινου εγκεφάλου, όπως είναι το Αλτσχάιμερ η το Πάρκινσον. Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, ο πάντοτε δραστήριος Elon Musk, φιλοδοξεί να υπάρξουν στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον μια σειρά από εναλλακτικές χρήσεις της τεχνολογίας αυτής, ακόμα και για ψυχαγωγικούς σκοπούς. Η φιλοδοξία αυτή του Elon Musk έγινε γνωστή μετά από μία ενδιαφέρουσα συζήτηση που είχε με κάποιον άλλο χρήστη στο Twitter.

Δεν είναι αυτή η πρώτη φορά που ο Elon Musk κάνει αναφορά στις δυνατότητες που μπορούν να προκύψουν από την εφαρμογή αυτής της τεχνολογίας. Με την ειδική τοποθέτηση ηλεκτροδίων απευθείας στον ανθρώπινο εγκέφαλο, θα μπορούσε να γίνει εφικτή η συλλογή σημάτων από τους ανθρώπινους νευρώνες και η επακόλουθη μετάδοση με ασύρματο τρόπο σε έναν κοντινό ηλεκτρονικό υπολογιστή. Η αντίστροφη διαδικασία θα ήταν εφικτή με ορισμένες τροποποιήσεις.

Όπως ήταν προφανές, τα όσα έγραψε στο Twitter o Elon Musk κέντρισαν το ενδιαφέρον των υπόλοιπων χρηστών, πολλοί από τους οποίους έσπευσαν να τον βομβαρδίσουν με πλήθος ερωτήσεων για το πώς θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί η εν λόγω τεχνολογία για την καταπολέμηση του άγχους, των μετατραυματικών διαταραχών, μαζί με την κατάλληλη ρύθμιση του επιπέδου συγκεκριμένων ορμονών στον άνθρωπο. Η μονολεκτική καταφατική απάντηση στην ερώτηση εάν κάτι τέτοιο είναι εφικτό από τον ίδιο τον Elon Musk κάνει πολλούς να πιστεύουν ότι ο δραστήριος επιχειρηματίας κάτι έχει ήδη έτοιμο.

Δεν είναι λίγες οι αναφορές στο Διαδίκτυο που θέλουν τον Elon Musk να είναι, μάλιστα, έτοιμος για μία σχετική παρουσίαση των δυνατοτήτων της τεχνολογίας αυτής ακόμα και μέσα στις επόμενες εβδομάδες. H επικοινωνία με τις εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης, το μουσικό streaming και πολλές άλλες δυνατότητες θα μπορούσαν να ξεδιπλωθούν σε ένα τέτοιο -αναμφίβολα, μεγαλεπήβολο- σχέδιο του ιδιοφυούς επιχειρηματία.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια