Εκβιασμός ΗΠΑ σε Χαφτάρ: ''Εάν αποσύρεις τον LNA από τις πετρελαϊκές περιοχές, δεν θα σου επιτεθεί η Άγκυρα στη Σύρτη!''

Tα δίνουν όλα στην Τουρκία


Eπιβεβαιώνεται πλήρως το Πενταπόσταγμα με όσα έγραφε πριν λίγες ημέρες. Τι γράφαμε πριν λίγες ημέρες:

''Χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Γερμανία μαζί με ΕΕ και ΟΗΕ κάνουν τα ''στραβά μάτια'' και χαρίζουν στην Άγκυρα εδάφη, ενώ την βάζουν στο τραπέζι του διαλόγου ως ισότιμου συνομιλητή. 

Πριν λίγες ώρες μάλιστα, ο ΓΓ του ΟΗΕ Γκουτιέρες, μαζί με τον Γερμανό ΥΠΕΞ ''χάρισαν'' στην ουσία την Λιβύη στον Ερντογάν, καθώς έκαναν λόγο για την ανάγκη δημιουργίας ''αποστρατικοποιημένης ζώνης''.

Στην ουσία είπαν αυτό που επιθυμεί η Άγκυρα. Με λίγα λόγια θέλουν να χωρίσουν στη μέση την Λιβύη και να κάνουν ουδέτρες τις πόλεις Σύρτη και Αλ Τζούφρα. Με αυτό τον τρόπο θα ανακόψουν την αντεπίθεση Χαφτάρ, που στόχος είναι ακόμα η Τρίπολη, ενώ από την άλλη θα δώσουν χρόνο στον Ερντογάν να ανασυνταχθεί μαζί με την Τρίπολη.

Και επειδή όλοι γνωρίζουμε τι εστί Τουρκία, εν μία νυκτί η Σύρτη μπορεί να ''πέσει'' στα χέρια Ερντογάν.''

Το νέο σχέδιο των ΗΠΑ 

Στρατιωτική αντιπροσωπεία από τις ΗΠΑ συναντήθηκε με τον στρατάρχη Χαφτάρ, για να του προτείνει μία νέα εκεχειρία στη Λιβύη, χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα ως «τελευταία του ευκαιρία».

Η αντιπροσωπεία των ΗΠΑ, αποτελούμενη από στρατιωτικούς και πολιτικούς αξιωματούχους υψηλού επιπέδου, σε μυστική συνάντηση με τον Χαφτάρ πρότεινε να αποσυρθούν οι δυνάμεις του από όλες τις πετρελαϊκές περιοχές, τη λεγόμενη «ημισέληνο του πετρελαίου» και στη θέση τους να αναπτυχθεί μια ευρωπαϊκή ειρηνευτική δύναμη υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).

Το αντάλλαγμα που προσφέρεται στον Χαφτάρ είναι η υπόσχεση να μην διεξαχθεί επιχείρηση εναντίον του στις πόλεις Σύρτη και Τζούφρα από το στρατό της κυβέρνησης Σαράτζ, που υποστηρίζεται από την Τουρκία.

Εκβιασμός με λίγα λόγια από την Ουάσιγκτον!


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια