GP Ουγγαρίας: Επιβλητική νίκη Hamilton, έφτασε τις 8 στο Hungaroring


Με επιβλητικό τρόπο, ο Lewis Hamilton πήρε την 8η νίκη του στην Ουγγαρία, μπροστά από τους Max Verstappen και Valtteri Bottas, σε έναν αγώνα που δεν είδε ποτέ τη βροχή που αναμενόταν.

Το δράμα ξεκινήσει πριν καν αρχίσει ο αγώνας, με τον Verstappen να χάνει τον έλεγχο της RB16 καθ'οδόν για τον grid, χάνοντας την εμπρός πτέρυγα και προκαλώντας ζημιά στο εμπρός μέρος. Ευτυχώς για τον ίδιο, οι μηχανικοί της Red Bull πρόλαβαν να επιδιορθώσουν όσα μπορούσαν μέσα σε 15 λεπτά και ο Ολλανδός μπόρεσε να πάρει εκκίνηση.

Η εκκίνηση έγινε χωρίς βροχή, αλλά με βρεγμένο οδόστρωμα, οπότε όλοι επέλεξαν την ενδιάμεση γόμα. Με το σβήσιμο των πέντε κόκκινων φωτών, ο Hamilton διατηρήθηκε στην πρωτοπορία, με τον Bottas να κάνει jump start και να σταματά στιγμιαία πριν ξεκινήσει ξανά - δεν εξετάστηκε, όμως, γιατί δεν χτύπησε τους αισθητήρες στο grid, άρα δεν το εξετάζουν οι αγωνοδίκες. Αναπόφευκτα έχασε θέσεις απ' αυτό και τον πέρασαν αρκετοί, με τον Vettel να περνά 4ος, ενώ Stroll-Verstappen ανέβηκαν σε θέσεις βάθρου.

Μόλις στον 3ο γύρο, Bottas και Leclerc μπήκαν στα pits για σλικ ελαστικά, μέση και μαλακή γόμα αντίστοιχα. Ένα γύρο μετά ακολούθησε σχεδόν όλο το grid, μεταξύ αυτών κι ο πρωτοπόρος Hamilton, κι ο Vettel που έχασε 3 θέσεις περιμένοντας να βρει κενό να βγει ξανά στο pitlane.

Μετά από αυτά τα stops, ο Hamilton ήταν πρώτος, με τον Verstappen να τον ακολουθεί. Οι δύο Haas ήταν στο 3-4, με σλικ ελαστικά, αφού είχαν αλλάξει πριν την εκκίνηση του αγώνα, μετά τον γύρο σχηματισμού.

Γρήγορα, όμως, ο Stroll επιτέθηκε στον 4ο Grosjean, με το DRS πλέον ανοιχτό από τον 6ο γύρο.

Στο μεταξύ, η μάχη για την 6η θέση ανάμεσα σε Leclerc και Bottas είχε πάρει φωτιά, με τον Μονεγάσκο να αμύνεται υποδειγματικά στην επίθεση του Φινλανδού. Μερικούς γύρους μετά τα κατάφερε, και πέρασε 6ος, με τον Leclerc να παραπονιέται για τη μαλακή γόμα.

Όσο ο Hamilton μπροστά άνοιγε διαφορά άνω των 10 δευτερολέπτων από τον Verstappen, ο Vettel παρακολουθούσε από την 9η θέση τους Leclerc-Albon να δίνουν μάχη. Μέχρι τον 20ο γύρο, ο Μονεγάσκος είχε χάσει την θέση του κι από τους δύο. Λίγο μετά, μπήκε στα pits για τη σκληρή γόμα.

Στον 16ο γύρο κατάφερε κι ο Stroll να ανέβει 3ος, έχοντας 16 δλ. διαφορά από τον Verstappen.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια