ERC - Rally di Roma Capitale: Το διεθνές “restart” των ράλλυ


Οι διεθνείς αγώνες ράλλυ επανεκκινούν από την Ιταλία, όπου αυτό το Σαββατοκύριακο διεξάγεται με επίκεντρο το Fiuggi στη Ρώμη, ο εναρκτήριος αγώνας του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ, το ασφάλτινο Ράλλυ di Roma Capitale.

Ήταν τα μέσα Μαρτίου, όταν ο 3ος γύρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ, το Ράλλυ Μεξικού, ολοκληρωνόταν πρόωρα, λόγω της επέλασης του κορονοϊού. Από τότε πέρασε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 4 μηνών και φτάσαμε στις 24-26 Ιουλίου, ώστε να έχουμε επισήμως την επανεκκίνηση των διεθνών αγώνων ράλλυ, με το Ράλλυ di Roma Capitale.

Ο ασφάλτινος αγώνας που έχει ως επίκεντρο τη Ρώμη, διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2013 και έκτοτε, παρουσίασε διαρκώς ανοδική πορεία, φτάνοντας να ενταχθεί στο πρόγραμμα του ERC, το 2017. Ιθύνων νους του εγχειρήματος είναι o Max Rendina, ενώ το ρόλο του διοργανωτή έχει αναλάβει η δική του, Motorsport Italia. Παρόλο που αρχικά, οι Ιταλοί σχεδίασαν έναν αγώνα με αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο και παρουσία θεατών, εντέλει το τελευταίο δε θα συμβεί, αφού η πρεμιέρα του ERC θα γίνει “κεκλεισμένων των θυρών”, δηλαδή χωρίς θεατές.

Το Ράλλυ di Roma Capitale, προσμετρά τόσο στη Γενική Κατάταξη του ERC, όσο και στα επιμέρους πρωταθλήματα Junior ERC1 (αυτοκίνητα προδιαγραφών R5) και ERC3 (αυτοκίνητα προδιαγραφών R2), ενώ αποτελεί και τον πρώτο γύρο του Abarth Rally Cup, το οποίο έχει συγκεντρώσει 3 συμμετοχές. Η αρχή γίνεται την Παρασκευή 24 Ιουλίου με το shakedown και την κατατακτήρια ειδική διαδρομή. Στη συνέχεια, τα πληρώματα θα κατευθυνθούν στο Castel Sant’Angelo της Ρώμης για την πανηγυρική εκκίνηση, ενώ θα ακολουθήσει και παρέλαση των αγωνιστικών μέσα στη Ρώμη, που θα καταλήξει στο Κολοσσαίο.

Το καθαρά αγωνιστικό μέρος του Ράλλυ di Roma Capitale θα ξεκινήσει το Σάββατο 25 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 26 Ιουλίου, έπειτα από 15 ειδικές διαδρομές και 197,8 αγωνιστικά χιλιόμετρα σε ασφάλτινη επιφάνεια. Καθώς αποτελεί την επανεκκίνηση των διεθνών ράλλυ, ο αγώνας έχει λάβει μεγάλη προσοχή από τη διεθνή αγωνιστική κοινότητα, συγκεντρώνοντας πολλές και ενδιαφέρουσες συμμετοχές. Κορυφαία εξ αυτών, έστω και αν δεν προσμετρά στη Γενική Κατάταξη, είναι εκείνη των Dani Sordo-Carlos Del Barrio, οι οποίοι επιστρέφουν στην αγωνιστική δράση μετά από καιρό, με το εργοστασιακό Hyundai i20 Coupe WRC. Στο “Rally Stars Roma Capitale” όπως ονομάζεται, συμμετέχουν ακόμη οι Pierre Louis Loubet-Vincent Landais, στην πρώτη εμφάνιση του νεαρού Κορσικανού με Hyundai i20 Coupe WRC, καθώς και οι γνωστοί μας από το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις, “Pedro”-Emmanuele Baldaccini, με Ford Fiesta WRC της M-Sport.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια