Πάμε προς συνδιαχείριση στο Αιγαίο: Οι Γερμανοί δεν δίνουν πληροφορίες για την τριμερή του Βερολίνου - Επικοινωνία Μέρκελ-Μητσοτάκη

"Ένοχη σιωπή'' από τους Γερμανούς! - ''Για συνομιλίες σε υπηρεσιακό επίπεδο δε δίνουμε πληροφορίες''


Oλοταχώς πάμε προς συνδιαχείριση στο Αιγαίο, με την Κυβέρνηση να μας κρύβει πολλά! Γιατί το λέμε αυτό; Η απάντηση από το Βερολίνο ήταν ξεκάθαρη.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, το Βερoλίνο δεν έχει την πρόθεση να δώσει πληροφορίες για τη συνάντηση του συμβούλου για θέματα εξωτερικής πολιτικής της καγκελαρίου Γαν Χέκερ με τον εκπρόσωπο του τούρκου προέδρου Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καλίν και την υπεύθυνη για ευρωπαϊκά θέματα της ελληνικής κυβέρνησης Ελένη Σουράνη που πραγματοποιήθηκε στη γερμανική πρωτεύουσα!

Σε γραπτή του δήλωση προς την Deutsche Welle εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης επισημαίνει πως «επί της αρχής δεν σχολιάζουμε τις όποιες τυχόν συνομιλίες της καγκελαρίας σε υπηρεσιακό επίπεδο».

Οι Γερμανοί μπορεί να υποβαθμίζουν την συνάντηση, όμως αυτό από πίσω έχει πολλές ερμηνείες και επιβεβαιώνει τους φόβους μας για μυστικές διαπραγματεύσεις, που έχουν σαν στόχο και σκοπό να διχοτομήσουν το Αιγαίο.

Εν τω μεταξύ πριν από λίγο τηλεφωνική συνομιλία με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκε είχε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ το τηλεφώνημα γίνεται λίγες ημέρες πριν τη συνεδρίαση, δια ζώσης, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που είναι προγραμματισμένο για τις 17 και 18 Ιουλίου.

Τυχαίο το τελεφώνημα λίγο μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις; 

''To Βερολίνο με πρόσχημα την αποκλιμάκωση πιέζει την Αθήνα για συμβιβαστική λύση και άρα, παραχωρήσεις στους Τούρκους που παράνομα διεκδικούν ελληνικά εδάφη με στόχο την υφαρπαγή του ενεργειακού πλούτου της χώρας.

Οι συμμετέχοντες στην τριμερή ήταν ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν, ο οποίος είναι και εξ' απορρήτων του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, - επηρεάζει κατά πολύ την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας -, η διπλωματική σύμβουλος του πρωθυπουργού Ελένη Σουρανή και ο σύμβουλος Εξωτερικής Πολιτικής της Άνγκελα Μέρκελ, Γιαν Χέκερ.'' 

Τα χειρότερα έρχονται!


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια