ΗΠΑ: Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού η παραγωγή εμβολίου κατά του κορωνοϊού


Με γοργούς ρυθμούς φαίνεται πως προχωράνε οι εταιρείες που συνεργάζονται με την αμερικανική κυβέρνηση, στην ανάπτυξη εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Οι φαρμακοβιομηχανίες που συνεργάζονται με την κυβέρνηση των ΗΠΑ βρίσκονται σε καλό δρόμο ώστε να ξεκινήσουν την παρασκευή εμβολίου κατά του κορωνοϊού έως το τέλος του καλοκαιριού, δήλωσε τη Δευτέρα ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης.

«Εάν πούμε ακριβώς πότε θα είναι κυριολεκτικά τα υλικά του εμβολίου σε παραγωγή και βιομηχανοποίηση, είναι ίσως σε τέσσερις με έξι εβδομάδες, αλλά θα το παράγουμε πραγματικά μέχρι το τέλος του καλοκαιριού» δήλωσε ο αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters, χωρίς να αποκαλύψει το όνομά του.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση συνεργάζεται ήδη με εταιρείες για τον εξοπλισμό των εγκαταστάσεων παραγωγής και την απόκτηση πρώτων υλών.

Η κυβέρνηση Τραμπ βοήθησε στη χρηματοδότηση της ανάπτυξης τεσσάρων εμβολίων κατά της COVID-19 μέχρι στιγμής μέσω του προγράμματος Operation Warp Speed, το οποίο στοχεύει στην παραγωγή 300 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου έως το τέλος του 2021.

Επίσης, έχει χορηγήσει επιχορηγήσεις που κυμαίνονται από αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια έως πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια στις Johnson & Johnson, Moderna Inc, AstraZeneca Plc και Novovax Inc.

Υπέγραψε επίσης συμβόλαιο 450 εκατομμυρίων δολαρίων νωρίτερα αυτό τον μήνα με τη Regeneron Pharmaceuticals Inc για να τη βοηθήσει να παρέχει θεραπείες για ασθενείς με κορονοϊό.

Οι κλινικές δοκιμές για θεραπευτικά σκευάσματα μπορούν να αποφέρουν αποτελέσματα μέσα σε λίγες εβδομάδες, καθιστώντας δυνατή την παραγωγή χιλιάδων δόσεων έως το φθινόπωρο, δήλωσε ο ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης.

«Ενώ πιστεύουμε ότι είναι δίκαιο να πούμε ότι η πρόοδος του εμβολίου συμβαίνει με παράδοξο ρυθμό, γρηγορότερα απ' ό,τι οποιαδήποτε εμβόλια έχουν αναπτυχθεί στην ιστορία, τα θεραπευτικά σκευάσματα κατασκευάζονται ακόμη ταχύτερα» δήλωσε ο αξιωματούχος.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια