Ο Μακρόν στέλνει φρεγάτες στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης & Κύπρου

Ξεκάθαρο μήνυμα στον Ερντογάν


Oι Γάλλοι δεν κρύβουν την ανησυχία τους για θερμό επεισόδιο τονίζοντας στην Ελλάδα την πρόθεσή τους να τη στηρίξουν. Η κλιµάκωση της κρίσης στα ελληνοτουρκικά θεωρείται από τους περισσότερους στρατιωτικούς, διπλωµάτες και αναλυτές σίγουρη και οι µοναδικές διαφορές που µπορεί να έχουν στις εκτιµήσεις τους αφορούν τον χρόνο κατά τον οποίο η κατάσταση θα χειροτερέψει.

Έτσι ξεκάθαρο μήνυμα στον Τούρκο πρόεδρο Eρντογάν για τις παράνομες τουρκικές δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο στέλνει ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν καθώς τα γεωτρύπανα της γαλλικής Total επισπεύδουν τις έρευνες τους στα ελληνικά χωρικά ύδατα νοτίως της Κρήτης.

Την ίδια στιγμή ενισχύεται και η παρουσία του γαλλικού πολεμικού ναυτικού στην περιοχή με περιπολίες γαλλικών φρεγατών στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Κύπρου.

Η επίσπευση των ερευνών νότια της Κρήτης αποτελεί τη δεύτερη γαλλική προειδοποίηση προς την Άγκυρα μετά τις τουρκικές ανακοινώσεις για αδειοδότηση οικοπέδων μέσα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και το επεισόδιο με την γαλλική φρεγάτα "Κουρμπέ", σύμφωνα με την εφημερίδα ReanNews.

Μάλιστα, η επίσπευση των ερευνών νότια της Κρήτης έχει άμεση σχέση με την ένταση στις σχέσεις Ελλάδας Τουρκίας και τον ορατό κίνδυνο ανάφλεξης στην περιοχή σε περίπτωση που ο Ερντογάν πραγματοποιήσει τις απειλές του για σεισμογραφικές έρευνες στην ελληνική ΑΟΖ.

Όπως καταλαβαίνουμε όλοι, η σύγκρουση Γαλλίας-Τουρκίας φθάνει στα άκρα. Μετά το επεισόδιο στα ανοικτά της Λιβύης, το ΝΑΤΟ έκανε και κάνει τα ''στραβά μάτια'', με τον Μακρόν να ''διψάει'' για εκδίκηση.

Μάλιστα όπως σας είχαμε αναφέρει, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ διέταξε έρευνες για το περιστατικό και η τελική απόφαση για να μην ενοχληθεί κανείς ανέφερε πως πως... δεν έλαβε χώρα κανένα περιστατικό!

Έτσι με λίγα λόγια δημιουργείται μία ισχυρή συμμαχία Ελλάδας-Γαλλίας στην περιοχή, με το Παρίσι ταυτόχρονα να ενισχύει την Ελλάδα με τις Belh@rra!

Οι επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες όπως φαίνεται!


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια