Διατροφολόγος εξηγεί: Τελικά πρέπει να βγάλουμε τελείως από τη διατροφή μας τα πατατάκια;


Τα πατατάκια συχνά θεωρούνται ανθυγιεινά επειδή οι καταναλωτές έχουν συνηθίσει να τα αγοράζουν σε μεγάλες ποσότητες και να τα τρώνε χωρίς μέτρο, εξηγεί διατροφολόγος στο Sputnik.

Ο αρνητικός αντίκτυπος που έχουν τα πατατάκια στην υγεία μας, λόγω των πολλών θερμίδων που έχουν είναι σε μεγάλο βαθμό υπερεκτιμημένος καθώς το πρόβλημα έγκειται στην ποσότητα που καταναλώνουμε, ισχυρίζεται Ρώσος διατροφολόγος στο Sputnik.

Σίγουρα ωστόσο, τα πατατάκια είναι επικίνδυνα για αυτούς που έχουν υπέρταση ή αυξημένη χοληστερίνη. Παράλληλα, έχουν επίσης αρνητικές επιπτώσεις και για τους ανθρώπους που είναι παχύσαρκοι λόγω των πολλών θερμίδων που διαθέτουν.

Η ποσότητα μετράει

Κάθε τρόφιμο, ακόμα και τα φρούτα, θα μπορούσαν να προκαλέσουν πρόβλημα στην υγεία μας αν δεν καταναλώνονται με μέτρο.

«Πρέπει να καταλάβουμε ότι πολλά φαγητά που θεωρούνται ευεργετικά μπορούν επίσης να βλάψουν αυτούς που υποφέρουν από διάφορες ασθένειες. Θα αγοράσουν δηλαδή πολλά φρούτα αντί για ένα μικρό σακουλάκι πατατάκια και θα γίνουν ακόμα πιο παχύσαρκοι επειδή η φρουκτόζη σχηματίζει κοιλιακό λίπος».
Έτσι, ο διατροφολόγος τονίζει ότι ακόμα και στα πατατάκια η ποσότητα μετράει. Μια μικρή κατανάλωση αυτού του φαγητού δεν έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία μας.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια