… Κι αποχαιρέτα την, την Δεξιά που χάνεις

Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Του Δεξιού Επαναστάτη

Τα κατάφερε τόσο καλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης που οδηγεί την χώρα από το κακό στο χειρότερο.

Δεν αναφερόμαστε μόνο στην ανεπάρκεια της διακυβέρνησής του (αλήθεια κύριε Μητσοτάκη γνωρίζετε τι σας σούρνουν καθημερινά οι βουλευτές σας;), ή στην καλοπληρωμένη προπαγάνδα που κάνει τη νύχτα μέρα, ή στις μυστικές συναντήσεις πίσω από την πλάτη του ελληνικού λαού με ίντριγκες και παρασκήνια γύρω από τα εθνικά θέματα, ή στις μηχανορραφίες της πρωθυπουργικής αδελφής που μπλέχτηκε πάλι στα πόδια μας, αλλά και στον... σωρό λανθασμένων επιλογών που μονίμως εφαρμόζει απογοητεύοντας τους ψηφοφόρους που τον εμπιστεύτηκαν και τον έφεραν στην εξουσία για να ασκεί τα καθήκοντά του διαφορετικά από την οικτρή διακυβέρνηση Τσίπρα.

Την ίδια στιγμή βάζει συνεχώς «λαγούς» να στρώνουν το έδαφος για όλα αυτά που θέλει να κάνει χωρίς να έχει την εντολή ούτε από τον κόσμο της παράταξης, ούτε από τους πολίτες που τον τίμησαν με την ψήφο τους.

Μόλις πριν λίγα εικοσιτετράωρα ο... ποταμίσιος επικεφαλής του γραφείου Τύπου του Μαξίμου αρθρογραφούσε σε κυριακάτικη εφημερίδα υμνώντας την αριστερή στροφή της διακυβέρνησής του, σημειώνοντας ότι οι διαφορές του με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας παραμένουν σημαντικές.

«Τα ευρήματα οφείλονται στο γεγονός ότι σε επίπεδο πολιτικών επιλογών, αλλά και στον τρόπο άσκησης της εξουσίας ο Κυρ. Μητσοτάκης βρίσκεται κοντά στις πεποιθήσεις αυτού του χώρου, παρότι οι διαφορές του με το κόμμα της ΝΔ παραμένουν σημαντικές. Η «πράσινη ανάπτυξη», η υπεράσπιση των ατομικών δικαιωμάτων, η ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, η φροντίδα για τους αδύναμους, κομβικά στοιχεία σε μια κεντροαριστερή ατζέντα, αποτελούν βασικά στοιχεία των πολιτικών επιλογών του Πρωθυπουργού», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Θα μπορούσε πάντως κύριε Μητσοτάκη να προσθέσει και τα κάτωθι, τα οποία προφανώς ξέχασε για ευνόητους λόγους:

1) Πρωθυπουργό σας εξέλεξε η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας και κυρίως οι δεξιοί ψηφοφόροι που εσείς σήμερα με την πολιτική σας αδειάζετε εντελώς, τόσο με τον τρόπο που διαχειρίζεστε εν κρυπτώ τα εθνικά θέματα, όσο και με το λαθρομεταναστευτικό που ακολουθείτε την γραμμή Τσίπρα.

2) Αν οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας ήθελαν έναν αχταρμά δεν είχαν λόγο να σας εμπιστευτούν. Εσείς τους πείσατε ότι ο τρόπος διακυβέρνησής σας θα ήταν διαφορετικός σε μια σειρά θεμάτων και απ’ ότι βλέπουν πλέον όλοι κάνετε τα ακριβώς αντίθετα.

3) Έχετε τον πιο ανεπαρκή υπουργό Εξωτερικών που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, κάνοντας μυστική διπλωματία όταν τα εθνικά θέματα κρέμονται από μια κλωστή και απαιτούν ευρύτατες συναινέσεις.

4) Κάνετε οτιδήποτε προκειμένου να χαϊδεύετε την «Αριστερά του Κυρίου» αδιαφορώντας για την παραδοσιακή βάση της παράταξής σας.

5) Τα νεοφιλελέ σας ένστικτα είναι τόσο έντονα που πλέον δεν κρύβονται ούτε από το μισό «Ποτάμι» που μαζέψατε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στο μεταξύ πληροφορούμαστε ότι δυσαρεστηθήκατε εντόνως επειδή σας αποκαλέσαμε... Τσίπρα με γραβάτα.

Δεν κάνατε όμως το παραμικρό για να μας διαψεύσετε και συνεχίζετε να ακολουθείτε την πολιτική του προκατόχου σας.

Δυστυχώς, εάν δεν το έχετε αντιληφθεί, ο μόνος δρόμος που σας έχει απομείνει είναι οι εκλογές.

Κάντε τις για να δείτε ποια είναι η απήχησή σας στην πραγματική κοινωνία και όχι στην κοινωνία των δημοσκοπήσεων που θέλετε να ζείτε.

Να γνωρίζετε εντούτοις πως με τόσες υποσχέσεις, με τόσες παλινωδίες και με τόσες κυβιστήσεις... αποχαιρετήστε την Δεξιά που χάνετε.

Και μείνετε με τους ευκαιριακούς ποταμίσιους, νεοφιλελεύθερους, Ροζάκηδες, την πρωθυπουργική αδελφή του σχεδίου Ανάν και όλους αυτούς που αγωνιούν για το πως θα προχωρήσετε με γοργούς ρυθμούς στις Πρέσπες του Αιγαίου.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια