Σε θαύμα ελπίζει, πλέον, ο ΠΑΟΚ για την 2η θέση

INTIME SPORTS/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Νέα απώλεια βαθμών είχε ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα, στο ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό (0-0) και, πλέον, στις τρεις εναπομείνασες αγωνιστικές που απομένουν στα play off ελπίζει σε ένα θαύμα για να πάρτει την 2η θέση στη Super League και το «εισιτήριο» για τους προκριματικούς του Champions League.

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε χωρίς άγχος και με την 5η του ισοπαλία σε 7 ματς έβαλε σε ακόμη μεγαλύτερους μπελάδες τον «Δικέφαλο του Βορρά». Οι Θεσσαλονικείς, με το άλλοθι των σημαντικών απουσιών στον χώρο αυτό, δεν έδειξαν την απαιτούμενη διάθεση και χωρίς ενέργεια κινήθηκαν  με χαμηλές στροφές. Οι φιλοξενούμενοι  με καλύτερο ρυθμό και πιο οργανωμένοι πήραν πρωτοβουλίες και στο πρώτο τέταρτο πλησίασαν στην εστία του Πασχαλάκη  δυο φορές κι έχασαν ισάριθμες ευκαιρίες.

Στο 4΄ φάουλ του Μπουζούκη μπλόκαρε ο Πασχαλάκης στην γωνιά του, ενώ στο 13΄ κεφαλιά του Καμπετσή από την περιοχή πέρασε άουτ. Σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρονο ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να δημιουργήσει ούτε μια τελική και οι σπασμωδικές επιθετικές του ενέργειες ήταν όλες αναποτελεσματικές. Από την δική του πλευρά, ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος. Είχε διάθεση και κυνήγησε την μπάλα. Κατάφερε να βάλει δύσκολα στην άμυνα των Θεσσαλονικέων αλλά δεν αξιοποίησε καμμιά από τις δυο ευκαιρίες που είχε στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης.

Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πάλι δραστήρια και επιθετικότερα από τον ΠΑΟΚ. Στο 53΄ δυνατό γωνιακό σουτ του Μακέντα εξουδετέρωσε με απόκρουση στην γωνία του ο Πασχαλάκης. Για τον ΠΑΟΚ η πρώτη καλή ευκαιρία χάθηκε στο 55΄, όταν από την περιοχή ο Καντουρί σούταρε ελάχιστα άστοχα προς την εστία του Διούδη. Λίγο αργότερα (65΄) ο Μαουρίσιο δοκίμασε τα πόδια του με ένα μακρινό δυνατό σουτ, αλλά και πάλι η μπάλα πέρασε άουτ. Παρόμοιο σουτ δοκίμασε στο 71΄ και ο Ροντρίγκο, αλλά αυτή την φορά ο Διούδης μπλόκαρε.

Σταδιακά στην επανάληψη ο Δικέφαλος βρήκε καλύτερο ρυθμό, πήρε πρωτοβουλίες που δεν είχε στο πρώτο μέρος, ανέβασε το ποσοστό του στην κατοχή της μπάλας παίρνοντας χώρο στο γήπεδο και, τέλος πάντων, έδειξε πάλι ομάδα. Οι αλλαγές που έκανε ο Πορτογάλος τεχνικός έδωσαν ρυθμό και μια διάθεση για γρήγορο παιχνίδι, που βελτίωσε την εικόνα του αναιμικού ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος.

Στο 87΄ ο Χατζηθοδωρίδης, σε ένα πολύ δυνατό μαρκάρισμα από τον Μιχαηλίδη, τραυματίστηκε στο αριστερό πόδι κι αποχώρησε, με τον Παναθηναϊκό να μην έχει περιθώριο άλλης αλλαγής και να συνεχίζει με παίκτη λιγότερο. Στο 90΄ ο ΠΑΟΚ έχασε μια ακόμα καλή ευκαιρία, με τον Μάτος αυτή τη φορά, που δεν κατφερε από κοντά να προωθήσει την μπάλα στα δίχτυα. Έτσι, με τον ΠΑΟΚ διαρκώς επιτιθέμενο αλλά χωρίς την δυνατότητα ενός γκολ ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση, με τους γηπεδούχους να απομακρύνεται από τη 2η θέση του πίνακα.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια