Ταξίδι στο κέντρο του γαλαξία μας: Δείτε τα συμπαντικά θαύματα μέχρι στα πέρατα του Milky Way

ESO/L. Calçada
Εάν θέλετε να ταξιδέψετε μέχρι το κέντρο του γαλαξία μας, τώρα μπορείτε.

Μπροστά στα μάτια σας θα αποκαλυφθούν τα συμπαντικά θαύματα που κρύβονται εκεί, χάρη στη νέα οπτικοποίηση εικονικής πραγματικότητας «Galactic Center VR».

Η αναπαράσταση έγινε εφικτή με τη βοήθεια των δεδομένων από τηλεσκόπια όπως το Chandra X-Ray Observatory της NASA, όπως αναφέρει το Space.com.

Σύμφωνα με τον εξειδικευμένο στο διάστημα ιστότοπο, θα μπορέσετε να βιώσετε 500 χρόνια εξέλιξης στον Τοξότη Α*, την τεράστια μαύρη τρύπα στο κέντρο του γαλαξίας μας, Milky Way.

«Όταν οι αστρικοί άνεμοι από τα άστρα Wolf-Rayet συγκρούονται, η αστρική ύλη θερμαίνεται σε εκατομμύρια βαθμούς Κελσίου από δονήσεις παρόμοιες με υπερηχητικές εκρήξεις και παράγουν τεράστιες ποσότητες ακτινών Χ» αναφέρει η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA).

«Το κέντρο του γαλαξία μας είναι τόσο μακρινό που το τηλεσκόπιο Chandra X-Ray Observatory δεν είναι σε θέση να εντοπίσει αυτόνομα παραδείγματα τέτοιων συγκρούσεων, παρά μόνο την ολική λάμψη ακτινών Χ του θερμού αερίου» συνεχίζει η NASA.

Τρία έτη φωτός διαστήματος μέχρι το κέντρο της μαύρης τρύπας στον Τοξότη Α* αναπαρίστανται στην εικονική οπτικοποίηση, ενώ υπάρχει η δυνατότητα μετακίνησης σε διαφορετικές διευθύνσεις και προοπτικές, όπως σημειώνει το Space.com.

Δείτε το βίντεο:



* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια