Όγδοη πιο «θερμή» έδρα στον κόσμο το «Γ. Καραϊσκάκης»


Το «Γ. Καραϊσκάκης» και η Τούμπα συγκαταλέγονται ανάμεσα στις 30 πιο «θερμές» έδρες του πλανήτη, καταλαμβάνοντας την 8η και 19η θέση, αντίστοιχα, σύμφωνα με το γαλλικό περιοδικό France Football, στη λίστα που παρουσίασε στο τεύχος Ιουνίου.

Στην κορυφή των ποδοσφαιρικών «κολαστηρίων» βρίσκεται το θρυλικό γήπεδο της Μπόκα Τζούνιος «Μπομπονέρα», που θεωρείται «το πιο καυτό στον κόσμο», ενώ την πρώτη τριάδα συμπληρώνουν κατά σειρά το «Άνφιλντ» (Λίβερπουλ) και το «Ιντούνα Παρκ» της Ντόρτμουντ.

«Η παρουσία του "Μπομπονέρα", του "Άνφιλντ" ή του "κίτρινου τείχους" της Ντόρτμουντ στο βάθρο δεν θα εκπλήξει κανέναν, καθώς η παρακολούθηση ενός αγώνα σε αυτά τα θρυλικά μέρη είναι μια αξέχαστη εμπειρία», σημειώνεται.

«Πώς να φτάσεις στα 30 καλύτερα γήπεδα; Κι επίσης, τι είναι ένα "καυτό" γήπεδο; Είναι ένα μέρος όπου κάποιος αισθάνεται χίλια συναισθήματα, μερικές φορές αντιφατικά, μεταξύ της ευχαρίστησης να βρίσκεται εκεί και του φόβου αυτού του παθιασμένου πλήθους. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει όργανο για τη μέτρηση των συναισθημάτων. Το FF επέλεξε τριάντα γήπεδα και τα ταξινόμησε» εξηγεί το παγκοσμίου φήμης περιοδικό.

Και συνεχίζει: «Παραλείψαμε σκόπιμα κάποια από τα καλύτερα, όπου οι εξέδρες δεν φτάνουν στον αγωνιστικό χώρο, όπως της Ρεάλ Μαδρίτης ή της Μπαρτσελόνα. Ή της Γιουνάιτεντ και της Άρσεναλ, που τώρα έχουν ένα πιο άνετο κοινό. Ή της Ατλέτικο Μαδρίτης, της Γουέστ Χαμ και της Τότεναμ, που "έχασαν τα συναισθήματά τους" όταν μετακόμισαν».


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια