Σαββατοκύριακο με «διαστημικούς» επισκέπτες θα έχει η Γη


«Κίνηση» αναμένεται να έχει η γειτονιά του πλανήτη μας, αφού σύμφωνα με τη NASA πέντε αστεροειδείς θα περάσουν κοντά από τη Γη το Σαββατοκύριακο.

Το πέρασμα πέντε αστεροειδών κοντά από τη Γη κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, γνωστοποίησε η αμερικανική διαστημική υπηρεσία (NASA).

Οι τρεις από τους ουράνιους επισκέπτες έχουν κατηγοριοποιηθεί από τη διαστημική υπηρεσία ως αστεροειδείς «Απόλλωνα», το οποίο σημαίνει πως η τροχιά τους τέμνεται με αυτή του πλανήτη μας, γεγονός που καθιστά την επίσκεψή τους ενδεχομένως επικίνδυνη. Ωστόσο, οι αστρονόμοι προβλέπουν ότι μια σύγκρουση είναι πολύ απίθανη.

Η NASA δήλωσε πως πέντε αστεροειδείς θα πλησιάσουν τη Γη αυτό το Σαββατοκύριακο, με τον μεγαλύτερο να είναι ψηλότερος από το μνημείο της Ουάσιγκτον. Αυτός ο μεγάλος αστεροειδής, που ονομάζεται 2020MK, θα περάσει από τον πλανήτη μας με ταχύτητα της τάξεως των 40.000 μιλίων την ώρα (64.000 χιλιόμετρα ανά ώρα) στις 27 Ιουνίου.

Τον 2020MK θα ακολουθήσει ο μικρότερος 2020MF1, ο οποίος έχει διάμετρο 56 πόδια (17 μέτρα) και θα ταξιδεύει επίσης με πολύ μεγάλη ταχύτητα.

Ο τελευταίος αστεροειδής που θα περάσει κοντά από τη Γη αυτό το Σάββατο θα είναι ο 2020KQ7, που έχει διάμετρο 102 πόδια (31 μέτρα).

Την Κυριακή, τον πλανήτη μας θα πλησιάσει ο αστεροειδής 2020ME1 και ο 2020JX1. Ο τελευταίος είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος αστεροειδής στην ομάδα, με διάμετρο 328 πόδια (σχεδόν 100 μέτρα), ενώ ο πρώτος είναι αυτός που θα βρεθεί πιο κοντά στη Γη, καθώς θα περάσει σε απόσταση 471.000 μιλίων (758.001 χιλιόμετρα) μακριά από τον πλανήτη μας.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια