Sponsor

ATHENS WEATHER

Φούρνος μικροκυμάτων και ακτινοβολία: Τι συμβαίνει με το ζεσταμένο φαγητό


Πολλοί πιστεύουν ότι τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που εκπέμπει ο φούρνος μικροκυμάτων είναι ικανά να προκαλέσουν ασθένειες και όγκους ή να αλλάξουν τη σύσταση του φαγητού. Ένας ειδικός μίλησε στο Sputnik.

Συγκεκριμένα, ο Αντόν Γιάστρεμπτσεφ, ειδικός στην οικολογία, εξήγησε ότι η συχνότητα της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολία -2450 MHz- από τον φούρνο μικροκυμάτων καλείται μη-ιονίζουσα ακτινοβολία και δεν αφήνει ίχνη στο ζεσταμένο φαγητό.

«Το φαγητό απλά ετοιμάζεται κι αυτό είναι. Δεν υπάρχουν μεγάλες αλλαγές. Μόλις κλείσεις τον φούρνο μικροκυμάτων, το φαΐ δεν ακτινοβολεί τίποτα» εξήγησε ο ειδικός.

Όμως, ο ίδιος προειδοποιεί ότι η ο ίδιος ο φούρνος μπορεί να εκπέμψει ηλεκτρομαγνητικά κύματα, σε μια διάμετρο 1,5 με 3 μέτρα, οπότε συνίσταται να μην πλησιάζουμε όταν ζεσταίνει το φαγητό.

«Επίσης πολλά εξαρτώνται από τη ισχύ του φούρνου μικροκυμάτων και την ποσότητα του φαγητού. Όσο περισσότερο το φαγητό μέσα στο φούρνο κατά τη διάρκεια του ζεστάματος ή της ετοιμασίας τόσο περισσότερη η ενέργεια που το φαγητό απορροφάει» τόνισε ο ειδικός.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια