Κράτος δυνάστης; Ας είναι καλά οι τράπεζες, η Μέρκελ και οι... θεσμοί


Του Δεξιού Επαναστάτη

Τρεις μήνες τώρα ζούμε και σε καθημερινή βάση ακούμε για την οικονομία, για το πόσο πολύ την επηρέασε ο κορωνοϊός, ότι θα έχουμε ύφεση σε επίπεδα 2010 - 2012, ότι θα υπογράψει ενδεχομένως η κυβέρνηση 5ο μνημόνιο γιατί ο λογαριασμός δεν βγαίνει, ότι θα κλείσουν πολλές επιχειρήσεις, ότι τα δάνεια ακόμα και των συνεπών δανειοληπτών κοκκινίζουν και ότι το χρέος της χώρας θα ξεπεράσει το 200% του ΑΕΠ.

Αναρωτιέμαι όμως, κυβέρνηση υπάρχει; Κράτος συγκροτημένο και σοβαρό υπάρχει;

Σκύβει στο πρόβλημα ή συνεχίζει μόνο να απαιτεί θυσίες από τον καταφοβισμένο κοσμάκη;

Εσύ λοιπόν λαέ κατατρεγμένε που πίστεψες ότι ο Αλέξης και ο Κυριάκος θα σε σώσουν από τα δεσμά του μνημονίου, κατάπιε τώρα την αλήθεια. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα κέρδη των τραπεζών και όχι η ευημερία των Ελλήνων πολιτών.

Κατάπιε ότι, μία δεν δίνουν αν δεν μπορείς να πληρώσεις την εφορία σου και τους δυσβάσταχτους φόρους που σου επέβαλαν από τα δικά τους ΛΑΘΗ, αρκεί να επιβιώνουν οι τράπεζες μέχρι τελευταίας ρανίδος του αίματός σου.

Αλλά έχω μια απορία.

Γιατί η κυβέρνηση που τόσο πολύ μας νοιάζεται και μας σκέφτεται δεν προχωράει ΑΜΕΣΑ ΣΕ ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ 120 ΔΟΣΕΩΝ προκειμένου να μπορέσουν οι Έλληνες πολίτες να σταθούν στα πόδια τους και να πάρουν μια ουσιαστική ανάσα;

Από φιλότιμο και μόνο θα προχωρήσουν οι ίδιοι σε διακανονισμό γιατί θα καταλάβουν ότι το κράτος εκτός του ότι θα πρέπει να το στηρίξουν για την επιβίωση όλων μας, δεν είναι απέναντί τους μονίμως με παράλογες απαιτήσεις.

Τότε δημοσίως θα τους χειροκροτήσουμε κι εμείς!!!

Διότι, ενώ κλειστήκαμε (μάλλον μας έκλεισαν) μέσα και αναστείλαμε κάθε οικονομική δραστηριότητα δεν βοηθάνε πραγματικά την κοινωνία με ουσιαστικές πρωτοβουλίες παρά λένε κάτι ανόητα και πέρα από κάθε λογική φληναφήματα του τύπου 24 ή 48 δόσεις, λες και μπορεί να τις πληρώσει.

Απλά είναι ανάλγητοι…

Δίνουν ασπιρίνη για να θεραπεύσουν τον καρκίνο.

Μήπως δεν το επιτρέπει κύριε Μητσοτάκη η φίλη σας η κυρία Μέρκελ;

Μήπως δεν το επιτρέπουν οι θεσμοί – πρώην τρόικα κι εσείς απλώς υπακούτε τις εντολές τους αφήνοντας στην πείνα και στην δυστυχία εκατομμύρια συμπολίτες μας;

Με ποιους τελικά είστε;

Με τους Έλληνες ή με τους θεσμούς;

Ή μήπως... Έλληνα σε θέλουν επαίτη, τρομαγμένο, φοβισμένο, αναξιοπρεπή, με σκυμμένο το κεφάλι γιατί αν το σηκώσεις κινδυνεύει τα χάρτινο οικοδόμημά τους;

Έλεος πλέον!!!

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια