Δεν κινδυνεύεις Κυριάκο από την αντιπολίτευση


Όσοι άκουσαν για τα δισεκατομμύρια της Ευρώπης και έσπευσαν στα μπαούλα τους για να ανασύρουν το εγχειρίδιο του καλού κατεργάρη, καλό είναι να κάνουν λίγο κράτει. Δεν γίναμε δα και η πρεσβεία του Παραδείσου επί της γης, αλλά αυτή η κυβέρνηση κάνει και ορισμένα πράγματα σωστά. Η Επιτροπή του νομπελίστα Χριστόφορου Πισσαρίδη θα προτείνει το πού και το πώς. Είναι μία καλή αρχή! Υπάρχουν και οχτροί!

Να τα λέμε κι αυτά! Χρόνια τώρα μιλάμε για γράφουμε οι περισσότεροι για την ανάγκη των επενδύσεων και για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο. Να που ο καλός Θεός της Ελλάδας μας στέλνει και τα δύο σε συσκευασία δώρου! Περισσότερα από 60 δισεκατομμύρια ευρώ θα “πέσουν” ως μάννα εξ ουρανού και θα την βοηθήσουν να αλλάξει πίστα! Κυριολεκτικά.

Καταλαβαίνουμε ότι υπάρχουν πολιτικές και οικονομικές δυνάμεις που έχουν επενδύσει στην κατάρρευση της οικονομίας και σε νέα μνημόνια. Δεν μπορούμε να πούμε ότι λυπούμαστε που διαψεύδονται. Λυπούμαστε ίσως για το πώς χάθηκαν στο δρόμο μαζί τους και άνθρωποι που θα μπορούσαν να προσφέρουν στο κτίσιμο μιας νέας πραγματικότητας.

Το θέμα είναι ότι τα χρήματα αυτά δεν μπορούν να καταλήξουν σε κακόφημα μπαρ, σε βίλες και νέα πολυτελή αυτοκίνητα, όπως έγινε με κονδύλια των πακέτων Ντελόρ! Κι είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει συστήσει μια επιτροπή τεχνοκρατών για την ανάπτυξη με επικεφαλής τον νομπελίστα Χριστόφορο Πισσαρίδη. Κι ήταν κάτι που το έκανε πριν τον κορονοϊό, πριν προκύψει αυτή η γενναία χρηματοδότηση από την Ευρώπη.

Η μεγάλη παγίδα από την άλλη πλευρά είναι οι υπουργοί που μοιράζουν ήδη δισεκατομμύρια δεξιά και αριστερά. Όταν ακούω υπουργό να υπόσχεται νέες αυξήσεις στους συνταξιούχους ή δισεκατομμύρια στους δήμους, όπως άκουσα χτες τον κ. Θεοδωρικάκο, τότε πραγματικά φοβάμαι για το τι είναι αυτό που μπορεί να κρύβει η σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού ή αλλιώς η αγωνία του πολιτευτή να εκλεγεί στη Βουλή με την ψήφο των πολιτών. Φοβάμαι ότι σε λίγο οι πολίτες θα κάνουν το άθροισμα από τις εξαγγελίες των πολιτικών και το άθροισμα θα βγαίνει 120 και όχι 60 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η μεγάλη αντίσταση απέναντι στη μεταρρύθμιση βρίσκεται μέσα στην ίδια την κυβέρνηση. Εκεί βρίσκονται οι μεγαλύτεροι εχθροί της πολιτικής Μητσοτάκη και όχι στην παραπαίουσα αντιπολίτευση. Το κίνημα της αντιμεταρρύθμισης πιστεύει ότι με τα δισεκατομμύρια της Ευρώπης θα κτίσει τα επόμενα ισχυρά πολιτικά τζάκια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης της προ του κορονοϊού εποχής αντιλήφθηκε τους λόγους για τους οποίους έπρεπε να ζητήσει τη συμβολή του νομπελίστα Πισσαρίδη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης της εποχής της νέας μεγάλης οικονομικής βοήθειας της Ευρώπης πρέπει να επιμείνει στο πρόγραμμα που τον οδήγησε στην ηγεσία του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας και στην πρωθυπουργία. Να επιμείνει φιλελεύθερα!

Θανάσης Μαυρίδης

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια