Παραμένει στη Formula 1 η Renault, παρά τις περικοπές


Η Renault επιβεβαίωσε την πρόθεσή της να συνεχίσει να αγωνίζεται στη Formula 1, χάρη στο budget cap που θα τεθεί σε ισχύ, παρά τις περικοπές της εταιρείας.

Το πρωί της Παρασκευής, η Renault παρουσίασε ένα πλάνο που προβλέπει τη μείωση των εξόδων κατά 2 δις ευρώ μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, βάζοντας σε αμφιβολία τη συνέχεια της παρουσίας της στη Formula 1.

Οι Γάλλοι επέστρεψαν ως εργοστασιακή ομάδα το 2016, κι έκτοτε σημειώνουν κάθε χρόνο πρόοδο, όμως ακόμα δεν έχουν μπει στο τοπ 3, που είναι ο δεδηλωμένος στόχος τους.

Παρόλα αυτά, η συμμετοχή τους στο κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ δεν κινδυνεύει, παρά τα δυσοίωνα οικονομικά στοιχεία της 'regie' εξαιτίας και της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η προσωρινή CEO της γαλλικής εταρείας, Clotilde Delbos, δήλωσε σχετικά:

«Έχουμε ήδη δηλώσει δημόιια, και μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι προτιθέμεθα να μείνουμε στη Formula 1.

«Οι αλλαγές στους κανονισμούς, η εισαγωγή του ορίου στους προϋπολογισμούς, είναι καλές για εμάς από επενδυτικής άποψης, γιατί επενδύαμε λιγότερα σε σχέση με κάποιους από τους ανταγωνιστές μας.

«Οπότε, θα μείνουμε στη Formula 1.»

Η ομάδα κοιτάζει τις επιλογές για το 2021, με την αποχώρηση του Daniel Ricciardo να έχει αφήσει κενή την θέση δίπλα στον Esteban Ocon. Τα ονόματα που έχουν ακουστεί είναι αρκετά, αλλά τα επικρατέστερα είναι εκείνα των Valtteri Bottas, Fernando Alonso και Sebastian Vettel.

Δημήτρης Μπίζας

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια