Σπάνιο φαινόμενο: Μυστηριώδης υποβρύχιος ανεμοστρόβιλος ξεπηδά από τον βυθό | Βίντεο

© Φωτογραφία : YouTube/@Schmidt Ocean
Μπορούν να δημιουργηθούν ανεμοστρόβιλοι στο βυθό του ωκεανού; Απ’ ό,τι φαίνεται στο παρακάτω βίντεο μπορούν και είναι πολύ εντυωσιακοί.

Συγκεκριμένα, ερευνητές από το ωκεανογραφικό ινστιτούτο Schmidt Ocean Institute που μελετά τον ύφαλο Moore, κοντά στο Κουινσλαντ της Αυστραλίας ανακάλυψαν έναν «υποβρύχιο ανεμοστρόβιλο», κατά τη διάρκεια αποστολής στις 22 Μάη.

«Περίμενε, είναι αυτός ένας ανεμοστρόβιλος;» ακούγεται μια ερευνητής να σχολιάζει στο υποβρύχιο βίντεο.

«Είναι σαν ξόρκι νερού που ρίξαμε στον πάτο της θάλασσας» αναφέρει η επιστήμονας. Όμως γρήγορα η ερευνήτρια αναφέρει ότι δεν είναι η ερευνητική ομάδα υπεύθυνη για το σπάνιο αυτό θέαμα.

«Δεν είμαστε καθόλου εμείς», λέει με έκπληξη. «Είναι εντυπωσιακό. Είναι σαν να δημιουργήθηκε ένας υποβρύχιος ανεμοστρόβιλος, δεν το έχω ξαναδεί ποτέ» ακούγεται να λέει.

Από την πλευρά του, ο Δρ Ρόμπιν Μπίμαν, Αυστραλός θαλάσσιος γεωλόγος, που επίσης ακούγεται στο βίντεο, κάνει λόγο για βενθικό ανεμοστρόβιλο.

«Όπως κι αν θέλεις να τους αποκαλέσεις, δημιουργούνται ακόμη και στη φωτιά με μεγάλες ποσότητες αέρα να σηκώνονται και  να μπορούν στ’ αλήθεια να διαλύσουν τη γη» εξηγεί ο Μπίμαν.

«Δεν το έχω δει να συμβαίνει στον ωκεανό» συνέχισε.

Δείτε το βίντεο:




* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια