Περίπου 5 χρόνια απέχει η ανθρωπότητα από την κατασκευή του πρώτου βιονικού ματιού, που θα ξεπερνά με πολλούς τρόπους έναν πραγματικό οφθαλμό.
Τα παραπάνω ανέφεραν ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ σε εργασία τους που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον καθηγητή Ζιγόνγκ Φαν, «Εάν όλα εξελιχθούν ομαλά, ίσως σε 5 χρόνια, η τεχνολογία θα έχει πρακτική εφαρμογή», όπως ανέφερε στην εφημερίδα The Sun.
«Η συσκευή έχει μεγάλο βαθμό ομοιότητας με τη δομή ενός ανθρώπινου ματιού, με δυνατότητα να επιτυγχάνει απεικόνιση υψηλής ανάλυσης χάρη σε αυτόνομα νανοκαλώδια που συνδέονται ηλεκτρικά», αναφέρει η δημοσίευση.
Χαρακτηριστικό είναι ότι το βιονικό μάτι θα χρησιμοποιεί μια μεμβράνη από αλουμίνιο και βολφράμιο για να μιμείται τον αμφιβληστροειδή χιτώνα, μετατρέποντας το φως σε εικόνα, διαμέσου μικροσκοπικών αισθητήρων που θα δρουν ως φωτοευαίσθητα κύτταρα.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι το βιονικό μάτι ίσως να επιτρέψει σε ανθρώπους με κατεστραμμένους οφθαλμούς να ξαναβρούν την όρασή του, δίνοντας την ικανότητα να βλέπουν καθαρά ακόμη και τη νύχτα.
Δείτε το βίντεο:
A new #BionicEye could offer more than a chance to see the world with perfect vision. scientists say they're working on a bionic eye that could give humans #NightVision. pic.twitter.com/JL7q49aKix— NTD News (@news_ntd) May 23, 2020
* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.
0 Σχόλια