Ο Κορωνoϊός ως “βιολογικό όπλο” στα χέρια της Άγκυρας

Η Τουρκία εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό - Συναγερμός στις Ένοπλες Δυνάμεις


Τις ύπουλες πρακτικές που έχει σκεφτεί η Άγκυρα για την περαιτέρω εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού και την πρακτική, του εκβιάζω Ελλάδα και Ευρώπη ακόμη και με ασθενείς μετανάστες ή πρόσφυγες που νοσούν με τον Κορωναϊό και τους προωθώ να περάσουν στο Ελληνικό έδαφος, εξήγησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σε ραδιοφωνική εκπομπή ομογενών στη μακρινή Μελβούρνη της Αυστραλίας.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο Fresh news της Μελβούρνης, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην τουρκική πρακτική της αναγκαστικής προώθησης των μεταναστών στην οριογραμμή και μάλιστα με προβλήματα υγείας, ακόμη και με Κορωναϊό, κάτι που αποτελεί μια υγειονομική βόμβα κυρίως για όσους έρθουν πρώτοι σε επαφή. Και αυτοί δεν είναι άλλοι από τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο υπουργός σημείωσε σε μια αποστροφή του λόγου του ότι:

«Έχουμε να κάνουμε με ένα γείτονα, που παρά το γεγονός ότι έχει μεγάλο πρόβλημα στο εσωτερικό του από την ασθένεια -μεγαλύτερο από ό,τι μας έλεγε ή έλεγε σε όλο τον Κόσμο στην αρχή αυτής της περιπέτειας- δεν θα διστάσει ενδεχομένως να χρησιμοποιήσει κι αυτό το «εργαλείο» για να πιέσει την Ελλάδα ή την Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να χρηματοδοτηθεί για να αντιμετωπίσει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Τουρκία».

Τι κατέγραψαν τα Ελληνικά παρατηρητήρια σε Έβρο και νησιά

Οι αναφορές από τα παρατηρητικά φυλάκια προς το κέντρο επιχειρήσεων που είχε στηθεί στις Καστανιές έλεγαν ότι δεν ήταν λίγα τα ασθενοφόρα καθημερινά που έφταναν στο Παζάρ Γκιουλέ ώστε να παραλάβουν κόσμο που ήταν φανερό ότι νοσούσε.

Όλοι οι νοσηλευτές φορούσαν τις ειδικές στολές προστασίας από τον ιό, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που έγιναν ψεκασμοί σε σκηνές ατόμων που νωρίτερα είχαν αποχωρήσει με φορείο και ασθενοφόρο.

Καλά πληροφορημένες πηγές έλεγαν μάλιστα ότι ανάμεσα στ’ ασθενοφόρα που μετέφεραν μετανάστες, είχαν εντοπιστεί και ορισμένα που είχαν παραλάβει και στρατοχωροφύλακες.

Παρόμοιες όμως είναι και οι αναφορές που έχουν γίνει τόσο από τα πληρώματα των πλωτών του Λιμενικού Σώματος, όσο και από τα στελέχη των μονάδων επιφανείας του ΠΝ που βρίσκονται διαρκώς – και οι υπολογισμοί λένε ότι δεν θα σταματήσουν να το πράττουν σύντομα- στην θαλάσσια οριογραμμή με την Τουρκία.

Όπως έχουν αναφέρει στα ανώτερα κλιμάκια, ανάμεσα στις ακταιωρούς που περιπολούν υπάρχει και τουλάχιστον μια ανά τομέα, της οποίας το πλήρωμα είναι με τις ειδικές φόρμες κατά του ιού. Με μάσκες, γάντια και ειδικά γυαλιά, ακόμη και αντλίες ψεκασμού.

Όποτε ανοιχτεί κάποια από τις λέμβους με τους μετανάστες, συνοδευόμενη από ακταιωρό και φτάσει στην οριογραμμή για ν’ αποτραπεί να εισέλθει στα Ελληνικά χωρικά ύδατα, για να επιστρέψει, τη συνοδεία αναλαμβάνει το πλωτό με το πλήρωμα που είναι με τις ειδικές φόρμες.

Μπορεί αυτό να γίνεται ως ένα μέτρο προστασίας κατά της εξάπλωσης του ιού, αλλά γιατί αρχικά συνοδεύονται από πληρώματα που δεν φέρουν στολές και στη συνέχεια σπεύδουν «οι θωρακισμένοι» κατά του ιού;

Παράλληλα όμως ανάλογη των δηλώσεων που εκφράστηκαν από τον υπουργό είναι και η ενημέρωση από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας σε μια μακροσκελή ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγες ώρες για τα μέτρα που έχουν λάβει οι Ένοπλες Δυνάμεις για την αντιμετώπιση του Κορωναϊού.

Ανάμεσα στα μέτρα που έχουν ληφθεί υπάρχουν οι αναφορές και για τα πεπραγμένα των Ενόπλων Δυνάμεων στον Έβρο και τα νησιά. Μεταξύ άλλων το Επιτελείο αναφέρεται και στην βιολογική βόμβα που επιχειρήθηκε να δημιουργήσει στην Ελληνοτουρκική μεθόριο η γείτονα.

Συγκεκριμένα αναφέρει το ΓΕΕΘΑ:

«Η συνδρομή των ΕΔ στην αντιμετώπιση της ασύμμετρης απειλής της αιφνίδιας και μαζικής μετακίνησης μεταναστευτικών-προσφυγικών πληθυσμών στην ελληνοτουρκική μεθόριο έχει συμβάλλει στις προσπάθειες της πολιτείας να οριοθετήσει και να αποτρέψει την εξάπλωση της πανδημίας σε πληθυσμούς εντός της ελληνικής επικράτειας, εξουδετερώνοντας μία εν δυνάμει υγειονομική «βόμβα».»

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος επιστεί καθημερινά στους Αξιωματικούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, όσοι βρίσκονται στον Έβρο και τώρα πολύ περισσότερο στο Ανατολικό Αιγαίο.

Ο ίδιος έχει ζητήσει την πλήρη εγρήγορση και διατήρηση της αποτρεπτικής στάσης από τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς όλες οι πληροφορίες αναφέρουν πως η Τουρκία θα επαναλάβει το αρχικό της σχέδιο με τη μαζική είσοδο μεταναστών στην Ελλάδα.

Μάλιστα ανάμεσα σ’ αυτές τις εντολές του Αρχηγού των ΕΔ, υπάρχουν κι εκείνες της τήρησης όλων των προβλεπόμενων μέτρων που έχουν να κάνουν με στιγμές που ίσως βρεθούν τετ α τετ οι φρουροί των νησιών με μετανάστες ή πρόσφυγες.

Ο συναγερμός για τα σαπιοκάραβα με την υγειονομική βόμβα

Και από την ώρα που οι επίσημες θέσεις ομιλούν για την υγειονομική βόμβα που κρατά στα χέρια της η Άγκυρα, η περαιτέρω εγρήγορση που υπάρχει στα νησιά έχει να κάνει με το θέμα που δημοσιοποίησε και η ιστοσελίδα μας, για τα σαπιοκάραβα τα οποία έχουν πάρει τον ρόλο του δουλεμπορικού, αφού με τις λέμβους οι Τούρκοι κατάλαβαν πως δεν θα περάσει μαζικά κανείς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έφτασαν στο Επιτελείο και στο Λιμενικό, στο Πολεμικό Ναυτικό και το Στρατό Ξηράς τουλάχιστον δέκα με δεκαπέντε είναι τα πλοία φαντάσματα που έχουν οι Τούρκοι στα χέρια τους κι όπως φάνηκε επιχειρούν ήδη με αυτά να περάσουν μετανάστες σε μεγάλους αριθμούς στο Ελληνικό νησιωτικό έδαφος.

Μέσα από τις πληροφορίες προκύπτει ότι στους σχεδιασμούς αυτούς δεν αποκλείεται να επιχειρηθεί ακόμη και μια πολλαπλή κίνηση από διαφορετικά γεωγραφικά σημεία με προορισμό μικρά κατοικημένα νησιά ή νησίδες στο Αιγαίο.

Αυτός άλλωστε είναι ένας από τους κύριους λόγους που κανένα από τα πλοία που ενίσχυσαν τις μονάδες επιφανείας που επιτηρούν τα θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία, δεν πήρε εντολή για επανακατάπλου στο Ναύσταθμο της Σαλαμίνας.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια