Sponsor

ATHENS WEATHER

Η μισητή Γερμανία και η διάλυση της Ε.Ε.


Οι οικονομίες των ευρωπαϊκών χωρών διαλύονται από τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού. Την ίδια στιγμή η Γερμανία επιδιώκει την περαιτέρω διάλυση αυτών των οικονομιών, ώστε να ελέγξει στη συνέχεια κάθε πτυχή της ζωής των λαών της Ε.Ε. μέσω της γιγάντωσης του εξωτερικού χρέους των χωρών τους.

Μνημόνια για όλη την Ευρώπη! Αυτός είναι ο στόχος της Καγκελαρίας.

Αυτό το συμπέρασμα συνάγεται από τις πρόσφατες εξελίξεις. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο Γάλλος πρόεδρος και οι ηγέτες της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, του Βελγίου, της Ιρλανδίας, του Λουξεμβούργου και της Σλοβενίας, με επιστολή που απέστειλαν στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, ζήτησαν τη δημιουργία κοινού χρεωστικού τίτλου «που θα εκδοθεί από κάποιον ευρωπαϊκό θεσμό προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα στην αγορά […] για να αντιμετωπιστούν οι ζημίες που θα προκληθούν από τον κορωνοϊό. […] 

Αυτός ο κοινός χρεωστικός τίτλος θα πρέπει να είναι επαρκούς μεγέθους και διάρκειας προκειμένου να είναι πλήρως αποτελεσματικός και να αποφευχθεί ο κίνδυνος αναχρηματοδότησης τώρα ή στο μέλλον».

Κι ενώ το ευρωομόλογο είναι η λογικότερη και η πιο αποτελεσματική λύση για τον περιορισμό της οικονομικής ζημιάς που ήδη προκαλεί η πανδημία, η Γερμανία αντιδρά και επισήμως ανακοινώνει ότι τα «χρέη πρέπει να συνδέονται με όρους». Δηλαδή το Βερολίνο, που θα ενισχύσει τη γερμανική οικονομία με 600 δισεκατομμύρια ευρώ για να αντέξει στο σοκ που προκαλεί η ύφεση λόγω της πανδημίας, ζητά από τις ευρωπαϊκές χώρες να αυτοκαταστραφούν όπως η Ελλάδα, που μπήκε, έπειτα από μεθόδευση της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, στο κρεματόριο των Μνημονίων.

Φυσικά, οι ευρωπαϊκές χώρες δεν έχουν την πρόθεση να υποδουλωθούν στους Γερμανούς και η πιθανότερη εξέλιξη, αν δεν δοθεί λογική λύση στο αδιέξοδο, είναι η διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου σχημάτισε μια ρωγμή στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα και αυτό θα καταρρεύσει αν η μισητή Γερμανία, η χώρα που προκάλεσε δύο Παγκόσμιους Πολέμους μέσα στον 20ό αιώνα, επιμείνει στην επεκτατική οικονομική πολιτική της.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια