Ουφολόγος είναι βέβαιος ότι βρήκε κρανίο εξωγήινου στον πλανήτη Άρη | Βίντεο


Προς το παρόν δεν υπάρχουν αποδείξεις για ίχνη ζωής στον πλανήτη Άρη, αλλά οι ενθουσιώδεις κυνηγοί εξωγήινων ψάχνουν και ξαναψάχνουν.

Ένας από αυτούς, ο ουφολόγος-συνωμοσιολόγος Σκοτ Γουόρινγκ, ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε ένα εξωγήινο κρανίο σε φωτογραφίες από τον Κόκκινο Πλανήτη, που είναι διαθέσιμες στη βάση δεδομένων της NASA.
Σύμφωνα με τον ουφολόγο, αυτό το κρανίο δείχνει ξεκάθαρα ότι ο «ιδιοκτήτης» του πέθανε αγωνιωδώς.

«Βρήκα ένα εξωγήινο κρανίο σε μια από τις φωτογραφίες του διαστημικού οχήματος Curiosity. Πολλές λεπτομέρειες είναι εμφανείς. Μπορεί κανείς να δει 2 μεγάλα δόντια, στο ορθάνοιχτο στόμα του», αναφέρει ο Γουόρινγκ στον ιστότοπό του.

«Πρόκειται για ένα υπέροχο απολίθωμα και μια ατράνταχτη απόδειξη ότι εξωγήινοι κάποτε έζησαν στον πλανήτη Άρη. Αλλά το γεγονός ότι πέθανε ξαπλωμένος στο έδαφος και το στόμα του είναι ορθάνοιχτο με κάνει να σκέφτομαι ότι πέθανε με τρόμο ή πόνο».

Παρά του ισχυρισμούς του ουφολόγου, οι περισσότεροι βλέπουν άλλο ένα παράδειγμα παρειδωλίας, του ψυχολογικού φαινομένου κατά το οποίο ο ανθρώπινος εγκέφαλος ξεγελά τα μάτια στο να βλέπουν οικεία αντικείμενα ή σχήματα.

Το υποτιθέμενο εξωγήινο κρανίο δεν είναι παρά ένας βράχος με σχήμα παρόμοιο με κρανίο κάποιου πλάσματος.

Δείτε το βίντεο:




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια