Σε τροχιά 34 δορυφόροι με εκτόξευση πυραύλου Soyuz από τη Ρωσία

© Sputnik / Evgeny Biyatov
Η Glavkosmos πραγματοποίησε με επιτυχία εκτόξευση πυραύλου Soyuz, που έθεσε σε τροχιά γύρω από τη Γη 34 βρετανικούς δορυφόρους.

Την επιτυχή εκτόξευση και τοποθέτηση σε τροχιά γύρω από τη Γη, 34ων βρετανικών δορυφόρων, ανακοίνωσε η Glavkosmos, θυγατρική εταιρία της ρωσικής αεροδιαστημικής υπηρεσίας Roscosmos.

«Η δεύτερη για το 2020 εκτόξευση δορυφόρων του προγράμματος @OneWeb, στο πλαίσιο συμβολαίου της @glavkosmosJSC με την @Arianespace, ήταν επιτυχής: 34 @OneWebSatellit1 δορυφόροι, αποχωρίστηκαν από το ανώτατο τμήμα, σε εννέα ομάδες, όλα οι δορυφόροι βρίσκονται στις θέσεις τους, στις τροχιές τους» ανακοίνωσε μέσω του Twitter την Κυριακή η Glavkosmos.

Η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε στο Μπαϊκονούρ, με τους δορυφόρους να μεταφέρονται στο διάστημα από έναν πύραυλο Soyuz-2.1b.

Η Roscosmos υπέγραψε συμβόλαια με τη Γαλλική εταιρία Arianespace και τη βρετανική OneWeb τον Ιούνιο του 2015, για τη μεταφορά 672 δορυφόρων στο διάστημα, με την εκτόξευση 21 πυραύλων Soyuz. Η OneWeb σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα δίκτυο δορυφόρων που θα προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο για τους χρήστες, σε ολόκληρη την επιφάνεια της Γης.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια