Τουρίστες στο διάστημα με σκάφος της SpaceX από την Space Adventures

www.spacex.com
Την υπογραφή συμφωνίας με τη διαστημική εταιρεία του Έλον Μασκ, SpaceX, για την αποστολή τουριστών στο διάστημα με σκάφος Crew Dragon, ανακοίνωσε η Space Adventures.

Η κάψουλα της SpaceX για επανδρωμένες αποστολές δοκιμάστηκε τον Μάρτιο του 2019 επιτυχώς στο πλαίσιο αποστολής επίδειξης στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ενώ πρόσφατα έγινε επιτυχής δοκιμή του συστήματος διαφυγής πληρώματος κατά την εκτόξευση. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Space Adventures, η πρώτη «free flyer» αποστολή του Crew Dragon θα «δώσει σε μέχρι τέσσερα άτομα την ευκαιρία να σπάσουν το παγκόσμιο ρεκόρ για διαστημική πτήση ιδιωτών και να δουν τη Γη με τρόπο που δεν την έχει δει κανείς από το πρόγραμμα Gemini και μετά».

Εάν όλα πάνε καλά, σημειώνει η εταιρεία, θα πρόκειται για την πρώτη αποστολή διαστημικών τουριστών με τροχιά που θα γίνεται «εξολοκλήρου με αμερικανική τεχνολογία». Οι τουρίστες θα πετάξουν με πλήρως αυτόνομο Crew Dragon που θα εκτοξευτεί με πύραυλο Falcon 9.

«Η ιστορική αυτή αποστολή θα ανοίξει τον δρόμο για να καταστούν οι διαστημικές πτήσεις δυνατές για όλους όσους τις ονειρεύονται, και χαιρόμαστε που συνεργαζόμαστε με την ομάδα της Space Adventures στην αποστολή» είπε η Γκουΐν Σότγουελ, πρόεδρος και COO της SpaceX.

«Η δημιουργία μοναδικών και μέχρι πρότινος αδύνατων ευκαιριών για ιδιώτες να βιώσουν το διάστημα είναι ο λόγος που υπάρχει η Space Adventures. Από το 2001 ως το 2009 οι πελάτες μας έγραψαν ιστορία πετώντας πάνω από 36 εκατομμύρια μίλια στο διάστημα, σε οκτώ διαφορετικές αποστολές στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Από την παρθενική αποστολή το 2010, κανένα μηχανολογικό επίτευγμα δεν έχει εντυπωσιάσει συνεχόμενα τη βιομηχανία περισσότερο από το επαναχρησιμοποιούμενο σύστημα Dragon/ Falcon 9.

Τιμώντας τις συνδυασμένες μας ιστορίες, αυτή η αποστολή Dragon θα είναι μια ειδική εμπειρία και μια μοναδική ευκαιρία ζωής- ικανή να φτάσει στο διπλάσιο ύψος από οποιαδήποτε προηγούμενη αποστολή ιδιωτών αστροναυτών ή επισκεπτών επισκεπτών στον διαστημικό σταθμό» είπε ο Έρικ Άντερσον, πρόεδρος της Space Adventures.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια