«Χαρά να σε γιαούρτωνα» εκεί που τα τσεπώνεις…


Έτσι γίνονται αυτά τα πράγματα. Το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα διαχρονικά φρόντιζε πρώτα να τακτοποιεί τα του οίκου του. Η τακτοποίηση περιλαμβάνει διευθετήσεις που διευκολύνουν την αναπαραγωγή του.

Λίγο ενδιαφέρει αν με τέτοιου είδους διευθετήσεις το μόνο που επιτυγχάνεται είναι να μεγαλώνει η απόσταση που χωρίζει το πολιτικό προσωπικό αυτής της χώρας από τους απλούς πολίτες. Το υπουργείο Εργασίας αποφάσισε να δοθούν αναδρομικά επτά μηνών σε κάθε συνταξιούχο βουλευτή που εργαζόταν! Με αυτό τον τρόπο χορηγούνται αναδρομικά επτά μηνών για το 60% της σύνταξης που είχε περικοπεί.

Το επιχείρημα της κυβέρνησης είναι ότι μπορεί ο νόμος να εφαρμόζεται από τον Μάιο του 2016, όμως ο ΕΦΚΑ συστήθηκε από την 1η Ιανουαρίου 2017, οπότε για το διάστημα των επτά μηνών οι συνταξιούχοι βουλευτές που εργάζονταν θα πάρουν πίσω το 60% της σύνταξής τους. Έτσι, ένας συνταξιούχος βουλευτής που έπαιρνε βουλευτική σύνταξη 1.000 ευρώ, επειδή συνέχιζε να δουλεύει, και είχε περικοπή 60%, τώρα θα πάρει για τους επτά μήνες 4.200 ευρώ. Αν η σύνταξη ήταν στα 2.000 ευρώ (σε αυτή την κατηγορία βρίσκονται οι περισσότεροι από τους συνταξιούχους βουλευτές), τα αναδρομικά που θα πάρει θα είναι 8.400 ευρώ.

Η συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων βουλευτών, που θα αναδρομικά, λόγω της περικοπής της σύνταξής τους ενώ εργαζόταν, είναι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Ο κ. Βρούτσης κλείνει με πονηριά το μάτι σε όσους στο πρόσφατο παρελθόν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και κυρίως με την ψήφο τους στήριξαν τα μνημόνια και τις πολιτικές λεηλασίας του εισοδήματος των πολλών. Κι ενώ είναι οι βουλευτές που υπέστησαν τις λιγότερες περικοπές από κάθε άλλο μισθοδοτούμενο, είναι τώρα πάλι αυτοί που θα επωφεληθούν με ποσά που αρχίζουν από 10.000 ευρώ και μπορεί να φτάνουν μέχρι και 10.000 ευρώ.

Είναι σαν να θέλει να μας πουν κάτι η κυβέρνηση και ο υπουργός Εργασίας. Ότι στη χώρα αυτοί υπάρχουν οι εκλεκτοί. Εκείνοι που έχουν αναλάβει την αναπαραγωγή του κυρίαρχου πολιτικού μοντέλου. Αυτοί που με τις πολιτικές τους για χρόνια ολόκληρα και με την δουλοφροσύνη τους απέναντι στους δανειστές στη συνέχεια, οδήγησαν στην εξαθλίωση μεγάλα τμήματα του πληθυσμού της χώρας πρέπει να επιβραβεύονται και να ταυτόχρονα να προκαλούν. Γιατί συνιστά κοινωνική πρόκληση η απόφαση του κ. Βρούτση και των οικονομικών εγκεφάλων της κυβέρνησης.

Το θέμα είναι πρωτίστως πολιτικό. Εδώ πρόκειται για ένα ακόμα ρουσφέτι στο πολιτικό προσωπικό που… ευδοκίμως αφυπηρέτησε. Μια επιβράβευση της προσφοράς του στην ταπείνωση και την φτωχοποίηση των πολλών.

Θα περιμένουμε να δούμε αν θα υπάρξουν κάποιοι αξιοπρεπείς που θα αρνηθούν την ..έκτακτη ενίσχυση και θα εναντιωθούν στη σκανδαλώδη ρύθμιση. Κάποιοι που θα αναλογιστούν ότι την ίδια ώρα που αυτοί θα ενθυλακώνουν τα χιλιάρικα πολλοί συμπολίτες μας θα στενάζουν στις τράπεζες και τις εφορίες. Θα χάνουν τα σπίτια και τις περιουσίες τους στους πλειστηριασμούς. Διότι σε αυτή τη χώρα εκτός από τους στρατηγικούς κακοπληρωτές υπάρχουν και οι… στρατηγικά καλοπληρωμένοι!

Γιώργος Χελάκης

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια